Най-гъсто населеният град в Бразилия, Сао Пауло, изпадна в паника

...
Най-гъсто населеният град в Бразилия, Сао Пауло, изпадна в паника
Коментари Харесай

Паника в Сао Пауло заради смъртоносна болест

Най-гъсто обитаемият град в Бразилия, Сао Пауло, изпадна в суматоха откакто в предградията му откриха мъртви маймуни – жертви на жълта тресчица. Това накара хиляди хора да се тълпят в здравните центрове, с цел да бъдат имунизирани, осведоми БГНЕС.
От събота (21 октомври) насам близо 30 такива центрове вършат имунизации, като единствено във вторник (24 октомври) бяха имунизирани повече от 60 000 души, оповестяват здравните управляващи на града. Щатът Сао Пауло успокоява, че разполага с милион и половина дози ваксина и това количество, при потребност, може да бъде увеличено.
Намереното тяло на мъртва маймуна в парк в северната част на града ускори суматохата на жителите. Първият случай на заболяването на процедура е регистриран на 9 октомври, само че поради времето, належащо за проучвания, паркът беше затворен едвам на 19-ти октомври, събота. Във вторник беше затворен още един парк в северозападната част на Сао Пауло. Две мъртви маймуни бяха открити във вторник (24 октомври) в предградието Майрипориа, само че аргументите за гибелта им към момента не са конкретизирани.
Маймуните са единствено гостоприемници на вируса, който се придвижва от комарите и се предава на хората посредством ужилване на комари от типа Haemagogus и Sabethes. Болестта може да бъде смъртоносна.
Само преди месец и половина здравните управляващи в Бразилия оповестиха завършек на най-тежката до момента зараза от жълта тресчица. От 1 декември 2016 до 1 август 2017 бяха инфектирани 777 души, от които починаха 261. Повечето от случаите бяха в щата Минас Жерайс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР