Най-евтиният начин за изграждане стена. На фона на неспирното покачване

...
Най-евтиният начин за изграждане стена. На фона на неспирното покачване
Коментари Харесай

Най-евтиният начин за изграждане стена – как се прави

Най-евтиният метод за създаване стена. На фона на неспирното повишаване на цените на строителните материали, всеки човек стартира да се тормози по какъв начин ще построи своята къща допустимо най-евтино, само че с високо качество. Сега ще разгледаме по какъв начин блогъра Яша Косяк организира строителен опит.

А точно изграждане на къща от 50 м², чиято цена не би трябвало да надвишава 1 000 $ (за създаване на стените). Можете да оспорите технологията, само че фактът остава, че цената на 1 м² е много ниска. Говорим за изолирани стени, които са много издръжливи и подобаващи за фина обработка. Топлоизолационните свойства на стените от Яша Косяк са близки до тези на греда с дебелина 20 см или зидария от 2,5 тухли. Заинтригувахте ли се? Тогава да стартираме с основата.

Запълване на основата – най-евтиният метод за създаване стена

Като начало запълваме основа под стените, употребявайки технологията на закрепостен кофраж от пенополистирол. Той ще служи като изолираност.

За да се спестят пари, по време на изливането бяха употребявани счупени тухли, задоволителни за половината размер на основата. Използван е пясък от най-близката река. Най-скъпата съставна част беше, несъмнено, циментът. От какво е направена стената?

Като материал за стените са употребявани листове от екструдиран пенополистирол (XPS) с дебелина 30 мм. Те към този момент имат връзка шип-жлеб за по-добър захват. Повърхността на полистироловата пяна е грапава – мазилката пасва добре върху нея. Помежду си листовете са залепени с пенополиуретанова пяна на блокове съгласно размера на стените сред дървената рамка на къщата. Залепва се за фугата за към 20 минути и въпреки и мека, елементарно се отстранява непотребната пяна.

Стените, както и другите съставни елементи, могат да бъдат съединени на комфортно място и подготвени за превозване до мястото на монтиране. При тях структурата остава елементарно сгъваема, къщата се демонтира и сглобява на ново място. Отрязваме остатъка във височина и го залепваме по ширината на стената, с цел да пасне оптимално на формата му. Точното сглобяване на стените ще се извърши на място: залепяме залепения блок върху отвора/касата и го маркираме.

Къща с плосък покрив – преимущества и дефекти

Когато маркираме, оставяме минимални празнини за разпенване на стената към рамката. Също по този начин залепваме блока от пяна за идващия отвор. Изрязваме стъклофибърната мрежа по височина на стенните детайли.

Сега имаме потребност от лепило за топлоизолационни плоскости. Консумацията му за армиращия пласт, съгласно инструкциите, е единствено 4-5 кг ​​/ м². Не е нужен доста опит, с цел да нанесете лепилото върху стенния блок, който лежи на пода.

С назъбената страна на маламашката минаваме по изравнената повърхнина на лепилото преди полагане на мрежата. Полагаме мрежата, вграждаме я и заглаждаме лепилото върху мрежата.

Подсилващата мрежа би трябвало да бъде притисната в дебелината на разтвора, тъй че обикновено да извършва функционалностите си.

Много читатели към този момент са си помислили, че стените на къщата ще бъдат направени от измазан “стиропор ” … Но не бързайте да мислите по този начин за екструдираната полистиролова пяна. Това е добър композитен материал с висока здравина. Между другото, като опит една от страните на стенния панел беше покрита с лепило за плочки.

Освен това пасва идеално върху пяната и държи тъничък пласт. Дали ще има разлика по време на работа единствено времето може да покаже. За приемане на още по-гладка повърхнина е нанесен втори тъничък пласт лепило. След като лепилото стегне, стенният блок се обръща деликатно и повтаряме всичко – слагаме лепилото, потапяме мрежата, изравняваме повърхността с необятна шпатула.

Ние инсталираме стени от “полистирен ” – най-евтиният метод за създаване стена

Преди монтаж върху основата се залепва хидроизолация от меки плочки. Всеки стенен детайл се оказа с повърхност към 4 м². Отне една и половина 25-килограмови торби с лепило. Теглото на стенния блок се оказа не повече от 40 кг. Това устройство е елементарно за пренасяне от двама души.

Като цяло това е отличен сурогат на SIP панелите (или тъй наречените структурно изолационни плоскости), защото можете да употребявате по-дебел пенополистирол, да вземем за пример 50 мм, и да увеличите дебелината на пласта мазилка от 3-4 мм до 10 мм. Благодарение на гравитацията, разтворът пада върху хоризонтално ситуиран панел от пенополистирол отмерено – без доста умения.

И вие присъствате на раждането на същински композитен материал: има пълнежен пласт, има външни усилващи пластове. Или можете да наречете подобен материал сандвич. Такъв панел ще коства по-малко от OSB плоскостите.

Имайте поради, че при построяването на стените на къща от пенобетонни блокове, единствено работата по мазилката ще коства повече от цената на стените, направени от композит! За краткотрайно фиксиране на стените в отворите към периметъра се завинтват тънки дървени блокове.

Стенният блок се инсталира елементарно в отвора благодарение на двама души. След разпенване към периметъра, стенните блокове би трябвало краткотрайно да бъдат закрепени с летви, до момента в който лепилото се втвърди.

Как да лепим тапети – потребни препоръки и хрумвания

През лятото, в горещо време, би трябвало да навлажнявате лепилния пласт, нанесен върху стенния панел с револвер. Към металната рамка на бъдещата къща са добавени две отвесни опори. Те са закрепени допустимо най-сигурно. Част от натоварването върху стените ще бъде трансферирано към тях.

След монтажа на първата стена бяха направени промени в технологията на произвеждане. Оказа се по-удобно да залепите листовете в дълго платно с широчина, равна на височината на стената. И тогава към този момент – да нарежете това платно на фрагменти под отвора в рамката.

Освен това стенните панели могат да се създадат по-бързо от дребните панели. За тези стени зимното лепило е закупено с лятна отстъпка. То се появи от най-хубавата си страна и изсъхва по-бързо, а потреблението е по-малко.

Преди монтажа по периметъра поцинкованите пръти и правоъгълници се закрепват с винтове към дървената рамка на отворите. Панелът се инсталира от един човек без доста усложнения.

При монтирането на стенния панел слагаме части мек покрив, с цел да оставим празнота за пяната. Стените са доста леки и за такава структура може да се употребява лека основа, което в допълнение ще понижи разноските за строителство.

Отстранете непотребната пяна, преди да изсъхне изцяло.

За страдание няма да е допустимо да се патентова подобен материал: германците употребяват нещо сходно отдавна. Те го употребяват за вътрешни загради и за равнене на стените извън и от вътрешната страна. А със собственоръчно произвеждане на подобен панел, разноските са минимални.

Фасадна украса – най-евтиният метод за създаване стена

С тази технология стената на къщата към този момент е подготвена за дотъкмяване. На повърхността на стената се нанася грунд-боя, а самата декоративна мазилка към този момент пасва идеално върху нея. Такава композитна стена ви разрешава да приложите доста бюджетни довършителни решения, когато къщата наподобява скъпа и красива…

Решението беше да приключим с “каменна цитадела ” къщата. Грундирахме стените, нарязахме маскиращата лента на ленти, равни по дебелина на шева на тухлената зидария. “Боядисана ” е с тези линии – реплика на тухлена зидария. Използвайки остатъците от лепилото, “начертаваме ” тухлите и отстраняваме лепилната лента.

Това е най-лесният метод да завършите. И резултатът, виждате, е впечатляващ. С такива стени къщата ще се окаже много топла. На пръв взор наподобява, че такава стена може да бъде пробита с ритник. Но съгласно първите ни усещания стената е много здрава. Малко евентуално е стената да бъде разрушена.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР