Най-елементарно действие като ходенето по улиците се е превърнало в

...
Най-елементарно действие като ходенето по улиците се е превърнало в
Коментари Харесай

Някои жени в Иран свалят хиджаба, но хардлайнерите отвръщат със строги контрамерки

Най-елементарно деяние като ходенето по улиците се е трансформирало в проява на противоречие за една млада иранка, която постоянно се движи из Техеран без наложителния шал на главата или хиджаб.

При всяка крачка тя рискува да бъде подложена на тормоз или даже бъде задържана от иранската " морална " полиция, чиято работа е да постанова спазването на строгите условия към облеклото, наложени след ислямската гражданска война от 1979 година

" Трябва да призная, че това в действителност всява доста, доста боязън ", споделя 30-годишната консултантка по пожарна сигурност в аудио известие, изпратено по Уотсап, поискала да остане анонимна, тъй като се притеснява от последствията.

Но тя не губи вяра и споделя, че съгласно нея за управляващите става все по-трудно да потушат митингите, към които се причисляват от ден на ден дами. " Те тичат подире ни, само че не могат да ни заловен. Затова сме уверени, че ще има смяна ", споделя тя.

Дебатът за хиджаба в допълнение поляризира иранците във време, когато страната изнемогва под натиска на невижданите наказания на Съединени американски щати, наложени откакто администрацията на Тръмп се изтегли предходната година от нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година сред Иран и шестте международни сили. Не е ясно до каква степен държавното управление може да наложи наложителното носене на хиджаб в изискванията на мъчителна икономическа рецесия, в това число срив на националната валута и растящи цени на жилищата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР