Най-ефективният начин за облекчаване на хуманитарната криза в Ивицата Газа

...
Най-ефективният начин за облекчаване на хуманитарната криза в Ивицата Газа
Коментари Харесай

Измерим напредък. Блинкен започна нова обиколка в Близкия изток в търсене на решение за Газа

Най-ефективният метод за облекчение на филантропичната рецесия в Ивицата Газа е да се реализира преустановяване на огъня. Това сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в столицата на Саудитска Арабия - Рияд, представен от.

Блинкен прикани Израел да направи повече в речта си при откриването на срещата на Съвета за съдействие сред Съединени американски щати и страните от Персийския залив. Той добави, че Съединените щати са забелязали " измерим прогрес " в филантропичната обстановка в Газа през последните няколко седмици.

Посещението на Блинкен в Рияд идва на фона на войната сред Израел и Хамас. Тя стартира на 7 октомври, когато членове на, убиха към 1200 души и взеха към 250 души за заложници. В знак за поддръжка към Хамас подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути започнаха да. На 14 април и ракети, което в допълнение овиши напрежението в района.

Междувременно военните офанзиви на Израел над Газа не престават. Най-малко 22-ма души са убити при израелски удари през нощта против понеделник в град Рафах в Южна Газа, съгласно палестински здравни управляващи. Те са следени от Хамас и данните им не могат да бъдат тествани без значение. Сред убитите има 6 дами и 5 деца.

Израел подлага Рафах на съвсем всекидневни въздушни офанзиви и заплашва да изпрати сухопътни войски, потвърждавайки, че това е последната цитадела на Хамас в крайбрежния анклав. Над един милион палестинци избягаха в Рафах, търсейки леговище в града, който се намира на границата с Египет. Съединени американски щати и други страни приканиха Израел да не подхваща инвазия, с цел да не се стигне до филантропична злополука.

В понеделник Блинкен стартира седмата си дипломатическа обиколка в Близкия изток след началото на войната сред Израел и Хамас преди повече от 6 месеца. Той ще остане малко повече от ден в Саудитска Арабия, а във вторник и в сряда ще посети Йордания и Израел.

Визитата му се реализира на фона на безпокойствие в района, че спорът в може да се разрасне, както и че тогавашните обещаващи вероятности за доближаване сред Израел и Саудитска Арабия са в застой. Причината е, че Израел отхвърля да прегледа едно от главните условия на саудитците за нормализиране на връзките - основаването на палестинска страна.

На 5 април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън за първи път за предаването на американски оръжия на Израел, в случай че страната не предприеме стъпки за възстановяване на тежката филантропична обстановка в Газа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР