Най-добрият съдия от Косово Генч Нуза ще ръководи утре срещата

...
Най-добрият съдия от Косово Генч Нуза ще ръководи утре срещата
Коментари Харесай

Съдия от Косово ще свири мача на Лудогорец със Спартак Търнава

Най-добрият арбитър от Косово Генч Нуза ще управлява на следващия ден срещата от група Н на шампионата Лига на Конференциите сред Лудогорец (Разград) и словашкия Спартак Търнава. Мачът в Разград стартира в 19:45 часа и с него ще бъде обещано началото на борбата в групата, която включва още турския Фенербахче и датския Нордселанд.

Генч Нуза е на 34 години и от две години е номер 1 в дребната балканска страна. През 2016-а година Нуза дружно с още трима косовски рефери беше включен в листата на ФИФА, само че назначенията му не са изключително постоянни и към момента таванът му е Лига Европа. Дебютът му на интернационалната сцена е през 2017-а година в контролната среща на националните тимове на Турция и Молдова, приключил 3:1.

Помощници на следващия ден в Разград ще бъдат неговите сънародници Фатлум Бериша и Буяр Селимай, а четвърти арбитър е Ердал Засела. УЕФА изпраща швейцарци, които ще дават отговор за видеоповторенията. ВАР-съдия е Федей Шан, а асистент-ВАР – Лионел Чуди. Делегат на УЕФА е Васко Дойчиновски от Република Северна Македония.

Младият съдия от Косово работи от две години като преподавател в Гимназията " Влезерит Фрашери " в историческия град Дечан. До момента не е управлявал мачове на български тимове, а горделивост му е, че УЕФА го прати на финалите на континента за юноши до 19 години в Малта това лято. По този метод стана първият рефер от своята страна, управлявал финален шампионат, пък въпреки и за юноши.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР