Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби на осминафиналите на турнира

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби на осминафиналите на турнира
Коментари Харесай

Зверев сложи край на полета на Григор в Париж |

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби на осминафиналите на шампионата " Мастърс 1000 " в Париж от миналогодишния финалист Александър Зверев с 6:7 (4), 7:6 (3), 3:6. Турнирът е с награден фонд от 2 603 700 евро. Срещата бе доста оспорвана и продължи цели 2 часа и 46 минути.

Българинът завоюва 36 000 евро в Париж, а Зверев чака на четвъртфиналите спечелилия от мача сред норвежеца Каспер Рууд и американеца Маркос Хирон.

Димитров стартира мощно мача и взе своя сервис, само че най-хубавата ракета на Германия и олимпийски първенец от Токио това лято бързо изравни. Григор бе подложен напрегнат още в третия гейм, в който изоставаше с 0:40, само че съумя да направи поврат и да вземе подаването си.

Двамата продължиха в темп до 3:3, само че Александър Зверев направи пробив в седмия гейм, а по-късно го затвърди и взе подаването си за 5:3. Този процес обаче разсъни българина, който бързо взе своето подаване, а по-късно върна пробива за 5:5, като сподели доста здрави нерви при най-дългите разигравания от началото на мача. Възходът на родения в Хасково тенисист продълж и в 11 гейм, който той завоюва и дръпна с 6:5.

Зверев обаче съумя да завърщи с ас своето подаване при 40:15 и да вкара първия сет в тайбрек, който бе и първият в съперничеството сред двамата.
В тайбрека германецът съумя да направи два минипробива и с помощта на мощния си сервис завоюва със 7:4 и по този начин първия сет със 7:6 за 57 минути. Той направи 8 аса против 2 на Григор, като българинът имаше преимущество при извоюваните точки при втори сервис.

Вторият сет се разви по доста сходен метод, като и Григор Димитров, и Александър Зверев нямаха проблеми със сервиса си до 4:4. В деветия гейм българският тенисист имаше късмет за пробив, само че Зверев се отбрани добре и поведе с 5:4. Димитров взе подаването си на нула и поведе с 30:0 при сервис на противника, само че германецът още веднъж съумя да се измъкна с помощта на асовете си и дръпна с 6:5.

Последваха мощни минути за Григор Димитров, който изоставаше с 15:40, което даде 2 мачбола на Зверев, само че българинът съумя да пласира четири мощни сервиса и докара и втория сет до тайбрек. В него Григор съумя да дръпне небрежно с 5:0 и имаше два свои сервиса, с които да изравни резултата. Той не съумя незабавно, само че в последна сметка се наложи със 7:3 и прати мача в съдбоносен трети сет. Димитров съумя да усъвършенства доста сервиса си, като във втората част имаше преимущество и при вкаран % на първо подаване и като извоювани точки от него.

В решаващия сет Григор поведе бързо с 1:0 и имаше няколко шанса да направи пробив за 2:0, само че след серия от равенства и разменени преимущества Зверев съумя да завоюва подаването си в гейма, траял рекордните 9 минути и 24 секунди. Димитров продължи да печели елементарно подаванията си, до момента в който Зверев имаше доста по-големи компликации, само че съумя да се измъкне и в шестия гейм и изравни при 3:3, макар че изоставаше 0:40.

Това даде психическо преимущество на Саша Зверев, който в идващия гейм се задоволи единствено да връща топкта на българина, който обаче направи две непридизвикани неточности и германецът стигна до пробив - 4:3. Той продължи да разчита на тактиката си да връща неуморно топката, като я насочва надълбоко в половината на Димитров и затвърди пробива си с 5:3.

Това разстрои играта на Димитров, който стартира да бърка по-често, а Зверев не пропусна третия си мачбол и с 6:3 в третия сет продължава битката за купата в Париж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР