Най-добрият ни тенисист Григор Димитров така и не успя да

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров така и не успя да
Коментари Харесай

Ново тенис показно с марка Димитров: Григор развенча Иснър и е 1/4-финалист в ИУ!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров по този начин и не съумя да разгърне цялостния си капацитет в шампионатите през първите два месеца на годината, само че наподобява, че към този момент е намерил своя темп, откакто изигра следващ примерен дуел на Мастърса в Индиън Уелс, с което се класира за четвъртфиналната фаза. Днес той наложи волята си над 208-сантиметровият представител на домакините Джон Иснър, с цел да победи с крайната победа в поредни сетове - 6:3 7:6(6). Така нашето момче си обезпечи място във финалната осмица на шампионата, където го чака конфликт с спечелилия от конфликта сред двама от най-изявените състезатели през последните години - Андрей Рубльов и Хуберт Хуркач.

В началните минути от мача играта на американеца бе извънредно безредна и множеството непредизвикани неточности носеха редица лесни точки в актива на 33-ия подложен. Гигантът постоянно търсеше пътя напред към мрежата, само че по-голямата част от офанзивите му завършваха с крах, провокиран от безупречно ориентираните удари на нашия съотечественик. Така се стигна и до първия пробив в срещата, който след това бе изрично вкоренен от Димитров за 4:1.

С течение на времето локалният любим се отърси от първичния гипс и стабилизира представянето си, което неотложно даде своето отражение върху цялата картина на корта. Скоро той доближи до брейкбол в противниковото подаване, само че това надалеч не тормози хасковлията, който организира акция като по учебник, с цел да отрази разкрилата се пред противника опция, след което без усложнения затвори гейма в своя изгода, доближавайки се единствено на крачка от триумфа в сета, станал факт след още едно чудесно подаване на първата ни ракета.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР