Най-добрият начин да се борим с инфлацията е да произвеждаме

...
Най-добрият начин да се борим с инфлацията е да произвеждаме
Коментари Харесай

Хампарцумян: Най-добрият начин да се борим с инфлацията е да произвеждаме повече стоки и услуги

Най-добрият метод да се борим с инфлацията е да произвеждаме повече артикули и услуги. Иначе, това е феномен, който не е единствено за България, а е една от главните загрижености на международната стопанска система. Това изясни в ефира на Нова телевизия банкерът и финансист Левон Хампарцумян.

„ В обществения бранш пазарът играе по-малка роля. В частния бранш, в случай че имате умения, специалност и знания, които се търсят, няма потребност да питате за нарастване на заплатата, те ви я усилват, тъй като ще ви глътне конкуренцията”, счита банкерът.

Той изясни и дали събраните пари могат да бъдат изядени от инфлацията.

„ На самостоятелно равнище зависи къде сме. Ако един младеж има спестявания, може да научи нещо. На по-зряла възраст някой може да реши да си купи жилище. Може да се влагат в разнообразни типове недепозитни продукти”, добави Хампарцумян.

Финансистът посъветва хората, на които не им доближават средствата, да стартират да си вършат сметка на разноските и приходите, с цел да могат обезщетенията, които се получават, да подкрепят оправянето с следствията от инфлацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР