Най-добрият експерт по заразни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи

...
Най-добрият експерт по заразни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи
Коментари Харесай

Фаучи: Пандемията, която превзе планетата, далеч не е приключила

Най-добрият специалист по заразни заболявания в Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи предизвести, че пандемията от ковид надалеч не е завършила, като назова Ковид-19 неговия " най-лош призрачен сън ", оповестява " Гардиън ".

" За интервал от четири месеца той опустоши целия свят ", разяснява той пред ръководителите на конференция на Организацията за нововъведения в биотехнологиите. " И още не е свършило . "

Около 7 милиона души са инфектирани с ковид, а 400 000 души са починали. Много страни, в това число Съединени американски щати, където са починали над 110 000, в този момент отпускат разпоредбите за карантина , макар възходящия % на болест в някои региони.

" Това са милиони и милиони инфектирани по целия свят . И още не е свършило. И той се кондензира в доста, доста дребен интервал от време ", добавя Фаучи. В полемика Фаучи разяснява, че е знаел, че може да възникне сходно нещо , само че е сюрпризиран от това какъв брой " бързо завладява планетата ". Той изяснява бързото разпространяване на заразността на вируса и огромните пътувания на инфектирани хора по света.

Най-добрият консултант по инфекциозни болести в Белия дом съобщи, че п андемията от ковид се разграничава доста от други неотдавнашни рецесии в публичното здраве, в това число Ебола и ХИВ .

" Искам да кажа, че Ебола беше страшна. Но Ебола в никакъв случай няма да бъде елементарно излъчена по толкоз световен метод . ХИВ, колкото и да е значим, се извлича за нескончаем интервал от време. Искам да кажа, че крайното влияние на СПИН съвсем несъмнено ще бъде по-голямо от всичко, за което приказваме в този момент . "

Коронавирусът просто " завладя планетата ", сподели той. Фаучи разказва проучванията за заболяването като " незавършена работа " и изясни, че към момента има въпроси дали оживелите или съществено болните ще се възстановят изцяло .

Доказано е, че болестта има необятен набор от въздействия върху хората - оставяйки някои без признаци, до момента в който други претърпяват увреждане на белите дробове, инсулти, нарушавания в съсирването и тежки имунни реакции.

Фаучи разяснява, откакто СЗО анулира управление , че е " доста рядко " болестта да се предава от хора, които имат вируса, само че няма признаци. " О, Боже мой. Къде тъкмо ще свърши? Все още сме първоначално ", добави той.

Фаучи изясни, че е удовлетворен от фармацевтичната промишленост, която съгласно него се е задействала. Съществуват разработки на повече от 124 ваксини против Covid-19 от 2 юни съгласно СЗО, а Фаучи е " съвсем сигурен ", че сполучливи ще са повече от една .

" Индустрията не е глупава. Те го схващат . Ще има повече от един победител в региона на имунизациите , тъй като ще имаме потребност от ваксини за целия свят. Милиарди и милиарди дози ", добави той.
 COVID-19 към момента е тук, без значение дали ни харесва
COVID-19 към момента е тук, без значение дали ни харесва

Вирусолог: Хората реагират много полярно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР