Най-добрият боксьор на България - , ще се наложи да

...
Най-добрият боксьор на България - , ще се наложи да
Коментари Харесай

Ето защо битката на Кобрата с Дос Сантос беше отложен

Най-добрият боксьор на България - , ще се наложи да чака за идващия си дуел от новосформирания спорт " Триад Комбат ". След като впечатли съществено в мача против Франк Мир ( ), ползата към Кобрата и идната му борба беше доста висок, само че събитието на " Трилър " беше анулирано, както Sportlive.bg писа в петък вечер .
Причината, за жалост, още веднъж е Covid-19. За повторно дуел на Пулев бива отсрочен поради пандемията, като преди този момент борбата за международната купа против Антъни Джошуа беше преместена от първичната си дата.
Към сегашния миг върлува следващия вид на заболяването - омикрон. Въпреки че в Съединени американски щати в последно време спада фрапантно броят на инфектираните, в Тексас има стотици хиляди случая. .
Финансовата страна на отлагането
Отмяната на събитието би коствала сериозна сума на уредниците, само че пък отлагането се постанова поради невъзможността уредниците да се погрижат за сигурността на всички в арената - бойци, музиканти, почитатели. За да не се постанова осъществяване на събитие без почитатели (или със съществено ограничаване на броя зрители), за " Трилър " е по-изгодно да организира събитието на друга дата, с цел да не загуби евентуални доходи.
Нова дата за Пулев - Дос Сантош
Събитието трябваше да се организира в " Тойота Център " в Хюстън, Тексас, като в залата домакинските си мачове играе Хюстън Рокетс. Тепърва би трябвало да се водят договаряния за свободни дати за залата, защото сезонът в НБА е в разгара си.
Очаква се през идната седмица да се проведат срещи, по време на които да се разискват евентуални нови дати за събитието. Организаторите ще се опитат отлагането да не се проточи във времето, само че това зависи както от това по кое време оборудването е свободно, по този начин и от обстановката с " омикрон ". Предвид намаляващата мощ на пандемията към сегашния миг, не би трябвало заболяването да е толкоз сериозна спънка, колкото сега.

За страдание на " Трилър " обаче датите в " Тойота Център " са лимитирани поради многото събития, които арената провежда. През идващите два месеца с изключение на мачове на Хюстън Рокетс, там ще се проведат и редица концерти - Дуа Липа, Дъ Уикенд и други. Възможно е уредниците да потърсят различен вид за хазаин на събитието, в случай че не бъде открита комфортна дата за месец март или в краен случай месец април.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР