Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на Мастърс шампионата в Индиън Уелс. Гришо завоюва със 7:5, 6:2 против 27-годишния французин Александър Мюлер за час и половина. В третия кръг Димитров ще се изправи против 35-годишния французин Адриан Манарино, заяви.

Григор Димитров стартира мача с няколко бързи точки и сервис гейм на нула. Мюлер обаче изравни резултата, а след това стигна до два следващи брейкпойнта след двойна неточност на българина, последвана от бекхенд уинър по правата от страна на френския тенисист. Мюлер реализира задачата си с помощта на неакуратен бекхенд от страна на Димитров и проби за 2:1.

Французинът продължи да владее самодейността и затвърди брейка с безапелационно извоюван сервис гейм, приключил с ретур в навън на Димитров.

Григор Димитров стигна до своя късмет да върне пробива в осмия гейм. Форхенд в навън на Мюлер даде на Гришо точка за пробив, която бе осъществена след топка в мрежата от страна на французина.

Силните минути за Димитров продължиха и той стигна до цялостен поврат, спечелвайки подаването си за 5:4.

Българският тенисист поведе с 6:5, а по-късно стигна до два следващи сетбола, станали факт след воле в навън на французина. Първата от двете благоприятни условия бе пропусната, само че по-късно Димитров пласира зрелищен форхенд уинър по диагонала, който му донесе решителен пробив за 7:5.

Вторият сет стартира с ранен пробив на Григор Димитров, който поведе с 2:0, а по-късно затвърди преднината си за 3:0. Мюлер съумя да понижи своя пасив за 1:3, само че по-късно последва сервис гейм на 0 за Димитров, който още веднъж усили преднината си на три гейма – 4:1.

В шестия гейм на втория сет Димитров получи нови благоприятни условия за пробив. Мюлер направи непредизвикана неточност, изкарвайки бекхенда в навън. Французинът въпреки всичко съумя да отрази този брейкпойнт. При преимущество за Мюлер, последва двойна неточност на френския тенисист, а след навън от форхенд, Димитров получи втори брейкпойнт в гейма, който още веднъж бе отразен от неговия конкурент. След едно доста положително разиграване, Димитров размина Мюлер на мрежата и по този метод Гришо стигна до трети брейкпойнт в гейма. Французинът направи ас и изравни резултата, след което съумя да завоюва подаването си и да понижи резултата – 2:4.

В седмия гейм Гришо се забърка в неприятности и Мюлер стигна до опция да върне пробива, само че след доста прекрасен сервис българинът съумя да изравни резултата, а след още два съвършени сервиса Димитров задържа преднината си от пробив във втория сет – 5:2.

Григор стигна до мачбол при 40:30 на сервис на Мюлер. Българинът бе доста постоянен от дъното на корта, а Мюлер изпрати топката в мрежата и по този начин Димитров стигна до успеха с 6:2 във втория сет и се класира за третия кръг на Индиън Уелс.

Следващият противник на Димитров ще бъде различен французин – 35-годишният деец Адриан Манарино.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР