Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи днес

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи днес
Коментари Харесай

Григор Димитров - Андрей Рубльов 6:7 , 2:4

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи през днешния ден против руснака Андрей Рубльов в полуфинал на шампионата в Шанхай. Сблъсъкът ще стартира в 15:00 ч.

До момента двамата са се срещали шест пъти в тура, като са си разменили по три победи.

В последния мач посред им Григор се наложи над Рубльов предходната есен във Виена, а по-късно бе спрян на полуфиналите от Даниил Медведев.
 Гришо няма спирка! Отвя чилийски колос и е на полуфинал в Шанхай
Гришо няма спирка! Отвя чилийски колос и е на полуфинал в Шанхай

Най-накрая си отмъсти на Николас Джари

Ще е сложен мач, както е постоянно с Григор. Първо, тъй като той е другар. Допадаме си доста и отвън корта, разбираме се добре. А на корта - ясно, той е огромен състезател, потвърден през годините. А през тази седмица играе в действителност чудесно. Ще е доста мъчно. Всеки път е по този начин ", съобщи Рубльов след успеха си над французина Юго Юмбер на 1/4-финалите.
Сортирай

преди 2 минути
ЖАЛКО!
Григор Димитров се срина в най-неподходящия миг, допускайки връщане на пробива в четвъртия гейм. Тогава при резултат 40:0 в своя изгода, първата ни ракета направи поредност от двойна неточност и непредизвикана такава. Случилото се въодушеви Рубльов за мини поврат и неприятният процес на събитията за поставения под №18 беше реалност.

преди 5 минути
 Снимка 637782
Източник:

преди 17 минути
 Снимка 637781
Източник:

преди 18 минути
2:0, Гришо затвърди пробива си
Втората част започва по приказен метод за Григор Димитров. Все още под страстта на първия сет, Рубльов позволи да бъде продънен още в първия гейм. След него първата ни ракета затвърди преднината си с гейм на 0, който постави основите на много положителни мигове за хасковлията на корта.

преди 27 минути
СЕТ ЗА РУБЛЬОВ!
Тайбрекът мина през голям брой обрати, само че едно нещо беше постоянно - страхотният тенис. Напрежение настъпи при резултат 2:4, когато двамата спортсмени желаеха да преиграят точката, само че основният арбитър позволи неточност и не видя, че въпреки и минимално, топката бе докоснала филето. Оттам насетне забавните мигове продължиха, а с по-железни нерви се оказа Рубльов, затворил героично първия сет с триумф 9:7

преди 41 минути
 Снимка 637780
Източник:

преди 42 минути
6:6, следва тайбрек!
Григор Димитров изигра удивителен ретур, знаейки че топката ще бъде ориентирана към бекхенда му. Рубльов беше сюрпризиран, а това спомогна на хасковлията да оправдае риска с отличен свършек за 6:6. По този метод полуфиналната борба влезе в тайбрек.

Последно обновяване в 16:33 ч. на 14.10

преди 47 минути
5:6, пробив на Рубльов!
След 56 минути качествена и оспорвана борба, Андрей Рубльов щеше да сервира за спечелването на сета. За жал Григор Димитров пропусна пробив в най-неприятния момент, когато не съумя да отговори съответно на две отлични контраатаки.

преди 51 минути
 Снимка 637779
Източник:

преди 53 минути
Дрон тормози и двамата тенисисти!

преди 57 минути
5:4
Рубльов изглеждаше, че позволява неточности най-често, когато Григор Димитров променяше динамичността на своето показване. Това изнервяше очевидно руснака, който беше покрай пробив в деветия гейм. Тогава и Гришо имаше искания към основния арбитър, тъй като фен от трибуните не спираше да " паразитира " в тишината към и на корта.

A lesson in turning defence into attack with |
— ATP Tour (@atptour)
Последно обновяване в 16:00 ч. на 14.10

преди 1 час
3:3
Изумителен смаш на Димитров даде началото на трагичен шести гейм, траял над 10 минути.. След него двамата противници си разменяха точка след точка, при която блестящо разкриваха и своя богат боеприпас от матиращи удари. Гришо последователно усилваше напрежението в своя конкурент, а това го принуди да направи и някои непредизвикани неточности. В последна сметка щастливата развръзка за Рубльов пристигна за 3:3.
 Снимка 637778
Източник:

Последно обновяване в 16:04 ч. на 14.10

преди 1 час

Макар Рубльов да разпределяше съвършено ударите си в двата ъгъла на корта, Григор впечатляваше със своя бекхенд, който в множеството случаи намираше задачата и по този начин първата по-сериозна отмора пристигна при 3:2 в интерес на нашето момче.

преди 1 час

Типично в собствен жанр, Рубльов изпусна за сефте нервите си още при резултат 2:2. Това даже докара до спор с неговия персонален треньор, който пожела от руснака да се успокои и концентрира напълно върху представянето си на корта.
 Снимка 637777
Източник:

Последно обновяване в 16:03 ч. на 14.10

преди 1 час

Упорит щурец разконцентрира Григор Димитров в опитите му да посреща сервис на Рубльов. Нашето момче показва златно сърце и взема решение да не си навлича гнева на екоактивистите, размазвайки насекомото на настилката.

преди 1 час

Българският представител на полуфиналите в Шанхай имаше предпочитание да пробие съперника си още при първото си посрещане, но Рубльов употребява в приложимост своя застрашителен форхенд, смесен със сервис от над 200 км/ч.

преди 1 час

Only one spot in the final remains. Who will it be? vs |
— ATP Tour (@atptour)

преди 1 час
1:0
За разлика от борбата с Николас Джари, първата ни ракета срещаше напълно друго тестване в лицето на Андрей Рубльов. Руснакът показва изключителната си техника още при първия сервис гейм на Димитров. На няколко пъти съперникът даже накъса играта с искания по адрес на публиката, където съгласно него говорещ човек отнемаше от концентрацията му. Въпреки всичко разказано, Гришо показва темперамент и поведе с 1:0.

Последно обновяване в 16:30 ч. на 14.10

преди 1 час

НАЧАЛО НА МАЧА!

преди 2 часа

The final 4️⃣ in Shanghai! |
— ATP Tour (@atptour)

преди 2 часа
Съвсем скоро дуелът ще стартира! Нека си напомним какво направи Гришо до този миг  Григор Димитров с безапелационен старт на
Григор Димитров с безапелационен старт на " Мастърс 1000 " в Шанхай

Справи се елементарно с австралиец
 Гейм, сет, мач! Изумителен Григор Димитров се разправи с Алкарас в Шанхай!
Гейм, сет, мач! Изумителен Григор Димитров се разправи с Алкарас в Шанхай!

Българинът направи необикновен поврат
 Гришо не остави късмет на Хачанов и се класира за четвъртия кръг на шампионата
Гришо не остави късмет на Хачанов и се класира за четвъртия кръг на шампионата " Мастърс " в Шанхай

Поставеният под номер 18 Димитров отстрани 13-ия в схемата Карен Хачанов със 7:6(6), 6:4 след съвсем два часа игра
 Гришо няма спирка! Отвя чилийски колос и е на полуфинал в Шанхай
Гришо няма спирка! Отвя чилийски колос и е на полуфинал в Шанхай

Най-накрая си отмъсти на Николас Джари
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР