Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втори път

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втори път
Коментари Харесай

Григор Димитров пречупи Хуркач и е на полуфинал в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за повторно в кариерата си за полуфиналите на шампионата на твърда настилка от серите " Мастърс " в Париж с награден фонд 5,8 милиона евро.

На полуфинала Гришо ще се изправи против гръцкия тенисист Стефанос Циципас, който победи руснака Карен Хачанов с 6:3, 6:4 за час и 19 минути игра.

Стефанос Циципас и Григор Димитров имат седем мача между тях до този миг, като гъркът води безапелационно в съперничеството с 6:1. През тази година те към този момент са се срещали на " Юнайтед Къп " в Австралия, като триумфът още веднъж е бил за гръцкия играч в три сета. Двубоят сред двамата на следващия ден ще стартира към 15:00 часа българско време.

Димитров се наложи над поставения под номер 11 Хуберт Хуркач (Полша) с 6:1, 4:6, 6:4 за 99 минути и след 40-ата си победа за сезона той още веднъж е измежду най-хубавите четири на шампионата във френската столица след 2019 година. 

32-годишният хасковлия проработи 266 530 евро и 360 точки за международната класация, в която заема 17-ото място, само че с триумфа през днешния ден си подсигурява нанагорнище до 15-ата позиция.

Димитров пое контрола върху мача с ранен пробив, а до края на първия сет доминираше и даде единствено гейм на противника. 

Във втората част, обаче, Хуркач стартира да намира най-силното си оръжие - сервиса. Полякът не даде доста шансове на хасковлията при личното си подаване, а в десетия гейм съумя да осъществя първия си пробив, с цел да изравни резултата.     

Решителният трети сет също продължи равностойно, само че в седмия гейм Димитров съумя още веднъж да пробие и това се оказа основно, с цел да запише четвърта победа в четири мача против Хуркач и да доближи до втори следващ полуфинал в сериите " Мастърс " след Шанхай в средата на предишния месец и общо девети в кариерата си.

" Изиграх доста добър първи сет, след което той стартира да вкарва сервисите си и стана много по-трудно “, разяснява Григор след успеха, четвърта от 4 мача с Хуркач. 

„ Знаех какво да чакам против него, само че не знаех дали ще съумея да направя пробив. Във втория сет се пробвах да изчакам своите шансове, да се опитам да направя нещо при неговото подаване, само че не се получи, а в края той ме проби и изравни резултата. 

Радвам се, че в третия сет още веднъж съумях да стигна до пробив, а с това и до успеха.  

Уверен съм, усещам се добре и това е доста значимо, с цел да мога да се представям на такова равнище. Мисля, че даже мога да играя още по-добре ", разяснява Димитров, който позволи единствено 12 непредизвикани неточности в дуела.  

Хуркач, който приключи с 19 аса, беше в отлична форма в последно време, като през днешния ден позволи едвам трета загуба в последните си 16 мача. 

Полякът доближи до край в два от предходните три шампионата, в които взе участие. Той завоюва втората си купа за сезона на " Мастърса " в Шанхай на 15 октомври, а предходната неделя загуби мача за купата в Базел. 

Преди това в края на февруари Хуркач взе и трофея в Марсилия.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР