Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Григор на четвъртфинал в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата на червени кортове от сериите " Мастърс " в Монте Карло с награден фонд 5,8 милиона евро, съобщи " Труд бг ".

Димитров надви над седмия в международната класация и подложен под номер 4 Каспер Рууд (Норвегия) с 6:3, 7:5 за 92 минути.

30-годишният хасковлия стартира чудесно мача против миналогодишния полуфиналист и поведе с 5:1 гейма, което се оказа решаващо за триумфа в първия сет.

Втората част вървеше равностойно и без благоприятни условия за пробив до 12-ия гейм, в който Димитров поведе с 40:0 при подаване на противника и осъществя третия си мачбол.

Българинът беше доста ефикасен за сервис, като завоюва 93 % (27 от 29) от точките при вкарано първо подаване. Той пласира 23 печеливши удара против 12 на норвежеца.

С триумфа хасковлията си обезпечи 136225 евро и 180 точки за международната класация, в която заема 29-ото място. Следващият му противник ще бъде спечелилият от дуела сред номер 11 Хуберт Хуркач (Полша) и Алберт Рамос-Виньолас (Испания).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР