Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на
Коментари Харесай

Световният №1 се разправи бързо с Григор Димитров и го изхвърли от турнира в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на шампионата на твърди кортове от сериите " Мастърс " във френската столица Париж с награден фонд 6 милиона евро.

31-годишният Димитров загуби от лидера в международната класация Карлос Алкарас (Испания) с 1:6, 3:6 за 71 минути.

Испанецът стартира мощно и поведе с 4:0, след което без особени проблеми взе първия сет. Във втората част той още веднъж взе еднакъв задатък от 3:0, само че българинът съумя да изравни за 3:3 и даже дръпна с 40:15 в седмия гейм при подаването на противника, само че не съумя да се възползва, с цел да осъществя нов пробив. Веднага по-късно Алкарас осъществя брейк и това се оказа решащаво.
 Александър Донски се класира на 1/4-финал в Тунис
Александър Донски се класира на 1/4-финал в Тунис

Поставеният под номер 6 Донски отстрани Микалай Халяк

Испанецът беше доста постоянен от главната линия, което принуди хасковлията да рискува оптимално с ударите си, да търси оптималната дължина и линиите, само че това докара и до цели 24 непредизвикани неточности за хасковлията против едвам 6 на противника.

Димитров въпреки всичко проработи 72865 евро и 90 точки за международната класация, в която заема 28-ото място, а това беше и последното присъединяване за българина в шампионат през сезона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР