Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде пространно интервю пред телевизия

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде пространно интервю пред телевизия
Коментари Харесай

Григор Димитров: Работата и дисциплината са най-важни за мен

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде просторно изявление пред телевизия BTV. В откровен и прям диалог с Антон Хикимян Гришо показа, че е същински благополучен, когато се прибира в България. Той показа за упоритостите, си треньорите си и други доста забавни неща:
 Григор Димитров зарадва десетки деца в Хасково
Григор Димитров зарадва десетки деца в Хасково

Най-добрият български тенисист се прибра в родния си град

" След тази година е по-лесно да погледна към това какво съм постигнал след края на сезона. Вече съм в Тура 10 години, което е впечатляващо. Все отново имах положителни достижения досега, само че мисля, че мога повече. В последните години имах и неприятни резултати. Този сезон се контузих първоначално, не бе добре за мен, само че това е спортът.

Когато си вътре в спорта, е доста мъчно да погледнеш нещата извън. Затова много постоянно запитвам околните ми: " Какво мислиш за мен? Какво мислиш за това мое решение?. Искам да знам по какъв начин ме виждат извън.

Винаги съм казвал, че от време на време, когато сядаш за отмора, можеш да мислиш за хиляди неща. Трябва да ги оставиш да минат през теб и да не им обръщаш внимание. Ако се поддадеш на тези мисли, е проблем. На корта се чувстваш най-самотен на света.
 Снимка 451960
Източник:

Когато бях №78, въобще не си мислих, че мога да завърша годината по този метод. В моя случай два шампионата обърнаха годината. Да се надявам, че повече няма да има такива спадове.

Работата и дисциплината. Може би те двете са най-важни за мен. Когато бях №78, продължавах да упражнявам интензивно и да имам вяра. Всеки мач ми се струваше като цяла безкрайност, което не е доста прелестно, само че от време на време получаваш попътен вятър ".Позволява ли си някогашният №3 да бъде обезверен?: " Да. Когато бях в болница, нямаше какво да направя. Дори най-позитивните хора имат моменти на рецесия. Тяхната мощ е да намират позитивизъм в този негативизъм. Знаех, че не можех да употребявам тялото си по претенции метод, не можех да упражнявам. Ядосвах се, бях сърдит на хората. Това може да се случи с един състезател. Точно тогава би трябвало да си кажеш: " Стига толкоз! ". И започваш изначало.

Всеки минал ден ставах по-близък със себе си. На корта си самичък и би трябвало да разбираш себе си. Тази година научих повече неща отвън корта, в сравнение с него. Трябваше да върша неща, които нямаха общо с тениса.
 Снимка 451789
Източник:

Беше доста особено в Исландия. Беше доста друго. За първи път взехме решение да създадем такова премеждие с родителите ми. Всяка една година желаеме да създадем отмора, с която да прекараме време дружно, защото програмата ми е доста натоварена. Бях оставил телефона встрани и се фокусирахме върху времето си дружно. Когато ходихме да караме сноумобили, беше най-интересно.

Винаги е доста особено време, когато сме дружно. Гледаме да си отделим по два-три дни единствено за нас. Може би това беше най-хубавото време за нас, не трябваше да мисля за тенис.

Винаги сме комуникирали по друг метод спрямо това, когато съм на съревнование. Много споделям с тях, а те се въздържат да дават препоръки. Искам постоянно да взема нещо от тях, тъй като са ми дали доста. Може би повече ги следя, в сравнение с да желая препоръки.
 Снимка 450763
Източник:

Винаги съм бил себе си. Понякога може да съм по-сантиментален, по-емоционален, различен път - по-събран. Тези неща идват по време на мачове. В края на годината, когато си гледах мачовете на запис, си спомнях даже какво съм си мислил в съответните моменти на корта. Не желая да укривам страстите си. Искам да бъда себе си.

Федерер, Джокович и Надал са доста разнообразни един от различен. С тях постоянно си приказваме. С Новак постоянно имаме срещи в Монако и споделяме. Но е мъчно да се изградят мощни другарства, тъй като в никакъв случай не искаш да показваш страстите си. Всеки от нас пази вярната отдалеченост ".

Българските почитатели преследват Григор по всяка точка на земното кълбо и той желае да знаят, че прави оценка всичко, което вършат за него.

" Оценявам поддръжката на почитателите. На който и шампионат да отида, постоянно има български флагове. Винаги съм играл за България. Когато подвигна взор, постоянно виждам българските почитатели по трибуните.

Искам да оказа помощ на останалите играчи (в новия шампионат за ATP Cup, да поема тази отговорност. Винаги съм играл за България, правил съм всичко допустимо да дам най-хубавото от себе си за страната ни. Все отново е за първа година и е доста особено всеки от нас да взе участие. Ще бъде забавно.
 Снимка 450757
Източник:

Много е мъчно да дадеш подобен съвет. Често съм си задавал въпроса какво бих споделил на Григор преди 15 години. Нищо не бих му споделил. Мечтите ми се сбъднаха. Чувствам се прекомерно благополучен в тази обстановка, в която съм. Преди толкоз години мислех повече за трофеи и това ме караше да играя. Сега виждам, че здравето, фамилията, хората към теб са най-важните неща.

Гледах доста тенис и още от дребен повтарях на другари, на майка ми и на татко ми, че желая да стана тенисист. В ранните ми години гледах Сампрас и Агаси - това са ми били първите мачове, които съм следил.

Въздухът е друг. Когато се прибера, постоянно съм се чувствал по-специално. За жал, програмата не ми разрешава да се връщам по-често.

Искам да ги науча на работа и дисциплинираност. Това са най-важните неща, които аз съм научил. Също по този начин, да бъдат себе си.

Моето благопожелание постоянно е доста просто. Аз правя оценка всяка една поддръжка. Един от вас съм. Благодаря ви. Продължавам по същия метод. Надявам се на още триумфи през идващите години ", приключи Григор Димитров.
 Снимка 450579
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР