Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за Tennis TV

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за Tennis TV
Коментари Харесай

Григор Димитров с емоционална изповед: Да, истина е това за мен! Не ме е срам да го кажа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде изявление за Tennis TV преди да стартира присъединяване си на шампионата в Ротердам. В изявлението хасковлията се върна и към първото си присъединяване в Ротердам, когато е единствено на 17 години, предава Блиц.
„ Тогава победих Томаш Бердих в първи кръг и трябваше да се изправя против Рафаел Надал. Винаги съм имал сложни противници. Дадоха ми уайлд кард за квалификациите и се подготвях да играя квалификации на идващия ден. Когато тръгвах да си лягам си се обадиха да ми кажат, че получавам уайлд кард за главната скица. Беше мъчно да схвана какво се случва. Беше вечерен мач, трилър. Голяма победа за мен, припомням си възприятието. Няколко дни по-късно играх с Надал. Рафа бе спечелил шампионата в Австралия, Бердих беше осми “, напомни си Гришо.
„ Осъзнавам какъв брой доста се е трансформирал тениса. Тогава всичко бе положително, не мислиш доста. Сега е превъзходен интервал от годината, в който може да надграждаш. Ротердам е едно от местата, които ми харесват. Има хубава комбинация от неща, които можеш да оцениш тук “, добави най-хубавият български тенисист.
„ Имало е доста пъти, в които съм бил близо не до отдръпване, само че до това да си взема по-дълга отмора, да направя крачка обратно, да опитам друго. Винаги съм успявал да се приспособявам в това отношение, беше мъчно. Аз бях един от най-младите през цялото време. Трябваше да играя с първите 15, които бяха доста положителни. Не успявах да се състезавам с тях. Правех го за сет и по-късно отпадах физически. Това построи опциите ми да се приспособявам към разнообразни неща. Това е едно от мощните ми качества през годините. Никога не се отхвърлих. Понякога спортът те пречупва. Вече съм на 32 и се усещам добре “, продължи хасковлията.
„ Малкият интуиция е доста значим. Клише е, само че той е доста значим. Можеш да контролираш нещата единствено от своята страна. Другото са фамилията, приятелите, които са с мен в положително и неприятно. Най-вече в интервалите, когато не имах вяра в себе си. Не се срамя да го кажа. Тенисът не е всичко. Винаги съм държал на полезностите, които съм получил от родителите си. Майка ми постоянно е казвала да бъда добър човек. Винаги пробвам да държа на това, само че то също има своята цена “, сподели още Григор Димитров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР