Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се подготвя и

...
Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се подготвя и
Коментари Харесай

Български топ плувец ще тренира и учи в САЩ

Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се приготвя и следва в Университета Оубърн, в американския щат Алабама.

Антъни Иванов пътува до Съединени американски щати, с цел да беседва с треньорския екип и да види базата. През декември бронзовият медалист от международното за младежи и осми при мъжете на 200 м бътерфлай ще подпише и контракт с “тигрите” от Оубърн.

Подсигурена му цялостна стипендия, а новото начало в спортната си кариера ще постави следващата година след 20 август и европейското състезание в Шотландия на огромен басейн, написа bgswim.com.

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен Сандански имаше оферти от няколко американски университета, в това число и от „ Бръшляновата лига” – Харвард и Станфорд.

Иванов се колебаеше се сред ВУЗ-овете на Северна Каролина и Флорида, а на международното състезание в Будапеща го посетиха емисари на Питсбърг.

В България на крайници му пристигна спецът, упражнявал в ранните му години детрониралия Майкъл Фелпс на 100 м бътерфлай в Рио сингапурец Джоузеф Скулинг.

Антъни Иванов, който се прибира през днешния ден от Съединени американски щати, пропуща шампионата “Спринт”в Пловдив този уикенд., само че ще взе участие на държавния шампионат през декември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР