Най-добрият български алпиец Алберт Попов завърши на 12-то място в

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов завърши на 12-то място в
Коментари Харесай

Алберт Попов приключи сезона с 12-то място в Солдеу

Най-добрият български алпиец Алберт Попов приключи на 12-то място в слалома от програмата на финалите за Световната купа в Солдеу, Андора.

Алберт се движеше 9-ти след първия манш и макар че направи положително второ втурване в последна сметка отстъпи с няколко позиции в крайното нареждане.

Резултатът на българинът обаче бе задоволителен, с цел да му подсигурява 15-то място в генералното класиране в дисциплината слалом през сезона, което е и най-хубав резултат в кариерата на българина, който доскоро по-малко от един месец стигна и до първия си подиум в Световната купа.

Победата в днешния старт в Солдеу сграбчи швейцарецът Рамон Ценхойзерн, за който това бе втори триумф през сезона и общо шести в кариерата му за Световната купа.

Втори остана норвежецът Лукас Броутен, който обаче със извоюваните 80 точки си обезпечи дребния Кристален глобус в дисциплината слалом, детронирайки Хенрик Кристоферсен, който през днешния ден се подреди трети.

С днешния слалом в Солдеу пък бе подложен публично и краят на сезон 2022/23 в Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР