Най-добрият български алпиец Алберт Попов се завърна на родна земя

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов се завърна на родна земя
Коментари Харесай

Алберт Попов: Изпълних целта си, но съм гладен за подиум

Най-добрият български алпиец Алберт Попов се завърна на родна земя след отличното си класиране на Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Куршевел, Франция.

Вчера Алберт приключи на 4-о място в крайното класиране, което е и негов връх.

„ Вчера ме беше гняв за тези 16 стотни, само че през днешния ден не ме е гняв, тъй като оставам гладен за този подиум и считам, че това ще ми даде огромна мотивация през лятото да бутам повече, да упражнявам повече и това да ми даде преднина за догодина”, показа той на Летище „ София”.

„ Както забелязахме през този сезон, има надпревари, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Не ни беше такава тактиката, само че просто теренът не разреши да се даде конкурентно време на първия. С едно обичайно каране съумях да остана на прилична разлика. Във втория знаех, че имам късмет да избия тази разлика. Въпросът да се рискува и да ти пасне трасето. Смятам, че се хвърлих считам, че ми се случи тъкмо това, което желаех да направя и съм щастлив”, сподели още той.

„ Оценявам сезона като сполучлив. Точно това си мислих, че в действителност изпълних моята цел за този сезон, която не съм ви я казвал, само че тя беше да завърша в Топ 5, тъй че съм в действителност задоволен и се надявам отсега нататък да не преставам да извършвам дребните цели, които си поставям”, добави Алберт Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР