Най-добрият български алпиец Алберт Попов не успя да завърши още

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов не успя да завърши още
Коментари Харесай

Алберт Попов влезе в историята на ските

Най-добрият български алпиец Алберт Попов не съумя да приключи още в първия манш, само че въпреки всичко съумя да се класира за финала на сезона в Солдеу (Андора). Там вземат участие най-хубавите 25 в слалома, а Попов е на 21-ва позиция в генералното класиране с 95 точки, оповестява БГНЕС. С това класиране Попов стана първият български скиор, който ще взе участие във финали на Световната купа по ски.

Слаломът в Крайнска Гора, Словения беше извоюван от швейцарецът Рамон Ценхойзерн. Той направи доста мощен втори манш и изпревари всички любимци. Двуметровият скиор беше седми след утринното съревнование, само че в този момент записва най-хубав резултат от 47.57 сек. и с общо време от 1:39.54 мин. се поздрави с третата си победа за Световната купа и първа в слалома. Той най-добре се нагоди към тежката писта, с цел да завоюва днешния старт.

Втората позиция остана за Хенрик Кристоферсен (+1.15). Норвежецът водеше след първия манш и имаше безапелационна преднина от съвсем секунда пред Ценхойзен, само че позволи грешки в долната част на трасето, които го лишиха от подобаващ успех.

Трети се подреди Марсел Хиршер, който от шестата позиция съумя да се придвижи до подиума. Австриецът към този момент си обезпечи Малкия бистър глобус в дисциплината.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР