Най-добрия български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на

...
Най-добрия български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от US Open след загуба от Александър Зверев

Най-добрия български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати при мъжете.

Димитров отстъпи пред олимпийския първенец Александър Зверев (Германия) със 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6 в мач от вечерната сесия на корт „ Луис Армстронг “ в Ню Йорк. Срещата продължи три часа и 39 минути.

Успехът бе шести от седем мача за финалиста от 2020 година Зверев против Григор Димитров. 12-ият в схемата немец ще срещне шестия подложен Яник Синер в четвъртия кръг, откакто италианецът в профил Стан Вавринка от Швейцария с 6:3, 2:6, 6:4, 6:2.

19-ият в схемата Григор Димитров, полуфиналист на Откритото състезание на Съединени американски щати от 2019 година, показва доста високо равнище в първите два сета, които продължиха общо два часа и 30 минути. В началото Димитров позволи пробив за 1:2, само че незабавно възвърне равенството и след 6:6 се стигна до тайбрек. В него Григор Димитров бе безапелационен, поведе с 5:0 и завоюва със 7:2.

Първата ракета на България стоеше добре и във втората част, дръпна с 3:2 след пробив и го затвърди за 4:2, отразявайки опитите на Зверев да изравни. Германецът въпреки всичко стигна до поврат след три следващи гейма до 5:4 и сетът още веднъж бе решен след тайбрек. Григор Димитров не съумя да се възползва от два сетбола, до момента в който Александър Зверев стигна до победното 10:8 при втората си опция.

Последва радикално друг трети сет за българина, който позволи два пробива на старта и изостана с 0:4, губейки в последна сметка с 1:6 за 29 минути откакто немският тенисист оползотвори втория си сетбол за трети пробив.

В паузата се наложи медицински таймаут, защото Димитров изиска и получи помощ от физиотерапевтите в съблекалнята, а след няколко минути се завърна на корта.

И в четвъртия сет Григор Димитров си личаха физическите проблеми, които имаше българинът, който не бе на равнището от първите две елементи и допускаше повече неточности. Въпреки това той опита да се бори. Димитров отрази четири точки за пробив във втория гейм преди Александър Зверев да осъществя петия си късмет и да поведе с 2:0, а по-късно и с 3:0. Българският тенисист стигна до първи гейм в сета за 1:3 откакто избави две точки за пробив. Това обаче не бе задоволително против уверения Зверев, който завоюва идващите три гейма и ликува след 6:1 и крайното 3:1 сета.

„ Мисля, че първите два сета бяха с най-хубавия тенис, който съм показвал този сезон. И двамата напряко се убивахме. Очевидно той може би беше малко изтощен или изпитваше болежка и мачът се промени “, съобщи Александър Зверев след срещата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР