Най-добрите упражнения за диастаза – бремеността е отговорен и физически

...
Най-добрите упражнения за диастаза – бремеността е отговорен и физически
Коментари Харесай

Най-добрите упражнения за диастаза – как да ги правим правилно

Най-добрите извършения за диастаза – бремеността е виновен и физически сложен интервал за множеството бъдещи майки. Физиологичните промени по време на бременност засягат метаболитните процеси, действието на опорно-двигателния уред и мускулния корсет. Прекомерното разпъване на предната стена на корема предизвика разминаване на мускулите. По-надолу ще разберете какви извършения за диастаза след раждането би трябвало да се извършват, с цел да се върне тялото във форма.

Какво е диастаза или цялостно обособяване на ректуса на корема

Диастазата е обособяване на вършиме коремни мускули. Обикновено болестта се дефинира по време на външен обзор от експерт или вкъщи. Най-често диастазата се открива от дами, които неотдавна са родили. При проучване на коремната област се усеща недоразвитост и съществуване на празнина. Ако след раждането дистанцията на делене не надвишава 2-3 см, тогава то минава след време.

Причини за диастаза – най-хубавите извършения за диастаза

Диастазата (разтягане на апоневрозата) се появява при хора със уязвимост на съединителната тъкан, при силови спортисти и при дами, които неотдавна са родили. Най-често нарушаването се открива при бременни дами в по-късните стадии. Най-склонни към диастаза на вършиме коремни мускули са девойките с астеничен вид тяло, които не са поддържали тялото в добра форма преди бременността. По-рядко мускулната патология се среща при атлетични дами с обикновено или едро телосложение. Колкото повече деца има една майка, толкоз по-голям е рискът от противоречие.

Ако мъжът е прекалено зает с физическа интензивност върху коремните мускули, може да се появи диастаза заради нараснал стрес. Необходимо е вярно дозиране на натоварванията и извършения под управлението на умел инструктор, с цел да се избегне разпъване.

Третата категория хора, склонни към диастаза, са деца със слаба съединителна тъкан. Ако учителите по физическо дават несъразмерни натоварвания по време на спортните занимания, тогава рискът от противоречие се усилва доста. Понякога има деца с дисплазия, които имат вродена уязвимост на съединителната тъкан. При нараснали натоварвания тези деца мощно покачват интраабдоминалното налягане, което предизвика появяването на ненормално обособяване на вършиме коремни мускули.

Какво способства за разтягането на апоневрозата при бременни дами

  1. Повишено интраабдоминално налягане , което се появява на фона на растяща матка и плод.
  2. Хормонални промени , които способстват за омекотяването на съединителната и мускулната тъкан. Хормоните прогестерон и релаксин са виновни за тези метаморфози. В резултат на това мускулно-скелетният уред става еластичен за прекосяване на плода през тазовите кости. Също по този начин сходно събитие визира коремните мускули, което ги прави гъвкави при разпъване.
  3. Силно наддаване на тегло . Ако бременната жена не съблюдава диета и води въздържан метод на живот, това директно се отразява на размера на корема. Колкото по-голям е размерът му, толкоз по-силна е диастазата.
  4. Повторна бременност . Ако интервалите сред раждането са прекомерно къси, по-малко от 2-3 години, тогава мускулите нямат време да се тонизират след предходната бременност. В резултат на това се появява изразена недоразвитост и диастазата се демонстрира от ден на ден и повече всякога. Най-добрата предварителна защита на казуса е постоянните извършения .
  5. Цезарово сечение . По време на интервенцията се прави хирургична дисекция на коремната стена, която е изпълнена с последици. По-специално, рискът от разпъване на апоневрозата се усилва при многократна хирургична намеса.

Фактори, които усилват риска от диастаза и при двата пола

  1. Затлъстяване.
  2. Екстремна загуба на тегло, когато телесното тегло на месец понижава с повече от 5-10 кг.
  3. Тежка кашлица при съществуване на хронични болести на дихателната система.
  4. Повишена физическа интензивност, с покачване на тежести.
  5. Чест запек.
  6. Дисплазия на съединителната тъкан.

Как да разпознаем диастаза вкъщи

  1. Необходимо е да легнете по тил със свити крайници в колянната става и да се облегнете на пода с краката си.
  2. Едната ръка би трябвало да бъде сложена под главата.
  3. Пръстите на втората ръка би трябвало да бъдат изтеглени по междинната линия на корема в пъпа, леко натискайки коремната стена.
  4. В същото време торсът и горната част на тялото би трябвало да бъдат повдигнати, както при упражнение за стомах.
  5. На досег, с цел да се дефинира съществуването на разпъване. Обикновено диастазата на вършиме коремни мускули се усеща незабавно, защото под пръстите се появява малко потапяне.

Тези рекомендации са от голяма важност единствено за тези, които имат леко противоречие на апоневрозата. При диастаза степен 2 или 3, разтягането на коремната стена се вижда с просто око.

Най-добрите извършения за диастаза при дамите

Правилният асортимент на ежедневни извършения при положение на проблем бързо ще докара предната коремна стена в тонус и ще укрепи мускулите корема. Тренировките би трябвало да са мудни и деликатни, с цел да не провокират затруднения и утежняване. Не е задоволително просто да започнете да изпомпвате коремните мускули, тъй като това е изпълнено с утежняване на обстановката. Наборът от извършения е подобаващ единствено за лека диастаза. При по-тежки обстановки е належащо хирургично лекуване.

Прибиране на корема

Това е едно от най-ефективните извършения за диастаза. То съвършено стабилизира главните мускули и тонизира коремната стена. Алгоритъмът за осъществяване е както следва:

  1. Трябва да легнете по тил и да огънете коленете. Дишането е умерено и отмерено. Извършете прибиране на корема в отпуснато положение.
  2. Втората стъпка е да “глътнете ” корема оптимално. Необходимо е да се положат много старания, тъй че да има чувство за “залепване ” на стомаха към гърба.
  3. Важно е да се фокусирате единствено върху долната част на корема, без да засягате горната част.
  4. Времето на статична централизация е в границите на 10 – 30 секунди.
  5. След това би трябвало постепенно да издишате и да се отпуснете.

Препоръчителната периодичност на осъществяване е три пъти дневно, по 10 пъти.

Наклон на таза

Това е по-труден вид за новак. Сложността на упражнението се състои в способността да се фокусирате върху мускулите на таза, без да се включват задните елементи. Стъпките на осъществяване са както следва:

  1. Трябва да легнете по тил и да огънете коленете.
  2. Втората стъпка е да поставите дланите си върху долната част на корема, до момента в който напрягате коремните мускули.
  3. Дишането би трябвало да се стабилизира. Тазът се накланя нагоре, до момента в който долната част на гърба допре пода (отклонението в гърба в легнало състояние би трябвало да изчезне). Не би трябвало да напрягате други елементи на тялото.
  4. Времето за задържане на статично състояние е до 10 секунди.

Препоръчителният брой подходи е до 5.

Страничен планк – най-хубавите извършения за диастаза

Тази алтернатива е доста подобаваща при съществуване на диастаза. Стъпките на осъществяване са както ги виждате на фотографията. Препоръчително е да извършите 5 повторения по 1 минута дълготрайност.

Обратен планк

Това е добър вид за разширение на арсенала от извършения. Ползата от противоположния планк е статичното подсилване на кръста, което е от изгода и за майките. Препоръчително е да извършите 5 повторения по 1 минута дълготрайност.

Хула Хуп

Можете да въртите обръча при липса на гинекологични противопоказания. При съществуване на миома на матката, кисти или ендометриоза, нападка обръча е противопоказен. Теглото на обрачът не би трябвало да надвишава 1,5 кг, като въртенето ангажира косите мускули на корема, които също оказват помощ в битката с отделянето на апоневрозата. Необходимо е да завъртите нападка обръча поредно, в разнообразни направления. Продължителността на упражнението е към половин час дневно.

Най-добрите извършения за ставни болести – по какъв начин да ги вършим

Усукване с забрадка

Традиционното извъртане на коремната област не се предлага при съществуване на диастаза. Алтернативното упражнение е извъртане с забрадка. Необходимо е да увиете кърпата към корема и да хванете противоположните страни на кърпата с ръце. Извършвайки извъртане, ръцете по едно и също време разтягат краищата на кърпата в разнообразни направления. Броят на повторенията е не повече от 5-10 в началния стадий.

Споделяме и 2 видеа, в които образно може да видите някои подобаващи извършения за диастаза. С тези тренировки и малко непримиримост, ще можете да възстановите коремните мускули бързо. Желаем ви триумф!

И най-хубавите извършения след раждане: