Най-добрите сабльорки на планетата се събират от 28 до 30

...
Най-добрите сабльорки на планетата се събират от 28 до 30
Коментари Харесай

Най-добрите сабльорки на планетата идват за Световната купа в Пловдив

Най-добрите сабльорки на планетата се събират от 28 до 30 януари в Пловдив за шампионат, годен за Световната купа на сабя за дами. Надпреварата ще се организира в състезателен комплекс СИЛА, като в петък са боевете самостоятелно в групите с начален час 10:00 и елиминациите, започващи в 13:30 ч. В събота ще бъдат излъчени шампионките самостоятелно, като боевете стартират в 10:00 ч. Внеделя е отборната конкуренция, започваща в 9:00 ч.

Заявки за присъединяване са подали 150 състезателки от 28 страни, измежду които са международните сили във фехтовката отРусия, Франция, Съединени американски щати, Унгария, Италия, Япония, Испания и Гърция. България ще бъде показана от 9 сабльорки, отпред с европейската шампионка за девойки за 2020 година Йоана Илиева. Освен нея на пътеките в състезателен комплекс СИЛА ще излязат Емма Нейкова, Олга Храмова, Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова, Кристина Миланова, Теодора Вутова и Габриела Захаринова. През последната седмица състезателките бяха на предварителен лагер в Пловдив под управлението на националния треньор Ивайло Воденов и са подготвени да покажат най-хубавото, на което са способни.

В самостоятелната конкуренция упованията са Йоана Илиева да продължи отличното си показване при дамите и да влезе измежду най-хубавите 16. Класиране в топ 32 ще й разреши да напредне в международната класация, където сега заема 65 позиция. Емма Нейкова и Олга Храмова усъвършенстват играта си с всяко съревнование и от тях също се чакат победи. Останалите наши състезателки към момента натрупат опит в интернационалните надпревари, а от представянето им зависи коя ще е четвъртата в тима на България.

Отборната конкуренция е планувана занеделя, а българският отбор ще излезе със самочувствие за дуелите си. Преди две седмици Йоана Илиева, Емма Нейкова и Олга Храмова впечатлиха всички с шестото място на шампионата за Световната купа в Грузия. Тогава сабльорките нипобедиха съперничките от Германия, Съединени американски щати и Полша и към този момент гонят класиране измежду най-хубавите осем на всяко съревнование. Задачата не е лека, защото поръчки за присъединяване в Пловдив са подали 21 отбора, като с най-големи шансове за победа са Русия, Франция и Италия, заемащи първите три места в международната класация. Дългосрочната цел пред младия ни тим е присъединяване на олимпийските игри в Париж през 2024 година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР