Най-добрите ни джудисти тръгват за световното в Ташкент (Узбекистан), което

...
Най-добрите ни джудисти тръгват за световното в Ташкент (Узбекистан), което
Коментари Харесай

Най-добрите ни джудисти тръгват за световното в Ташкент

Най-добрите ни джудисти потеглят за международното в Ташкент (Узбекистан), което е 6 до 12 октомври.

Според регламента присъединяване на шампионата имат единствено първите 100 състезатели в международната класация при мъжете и дамите.

Така в категория до 66 кг ще започва Янислав Герчев, който през април завоюва третия си сребърен орден от европейско състезание, само че в този момент ще излезе в по-горната за него категория. В същата категория сили ще мери и Божидар Темелков.

Бронзовият медалист от Евро 2022 Марк Христов  ще спори при 73-килограмовите, а дебют на международно състезание в новата категория до 90 кг ще направи капитанът на националите Ивайло Иванов (90), повторен европейски вицешампион и притежател на голям брой медали от огромни шампионати. По-рано през годината той завоюва купа в същата категория на Европейската купа в Прага.

Борис Георгиев ще започва при 100-килограмовите. Именно в Ташкент през предходната година той завоюва първия си орден от огромен конгрес - сребро на шампионата от Големия шлем.

Единствената ни представителка при дамите ще бъде Ивелина Илиева (57 кг), европейска вицешампионка и пета на международното през 2019-а. След олимпиадата тя бе прекратила кариера, само че се завърна на татамито. А при започване на септември победи с купа на шампионата в Оберварт (Австрия).

С отбора на следващия ден потеглят и трима треньори -  Ален Шмит, управител на националите, Ганчо Дойков и Свилен Скерлев.

Отборът ще бъде воден от президента на федерацията Румен Стоилов.

За шампионата са декларирани 584 състезатели от 87 страни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР