Най-често се оплакваме от косопад при смяна на сезона. Но

...
Най-често се оплакваме от косопад при смяна на сезона. Но
Коментари Харесай

Най-честите причини за загуба на коса

Най-често се оплакваме от косопад при промяна на сезона. Но има и други положения, предизвикващи това, което не би трябвало да подценяваме. Нека в тази публикация да разберем кои тъкмо са те:

Физическия стрес

  Този вид физически стрес, който е обвързван нормално с интервала след раждане, оперативни интервенции, преболедуване на разнообразни вирусни болести, може да провокира краткотраен косопад. Това е по този начин, тъй като косата ни има избран цикъл, протичащ в няколко етапи – първата е на напредък на косъма, втората е на покой, а третата, когато косата стартира да пада, с цел да израсте нова. Когато сме подложени на мощен физически стрес, тогава се нарушава и естествения цикъл на напредък на косата ни.

Прекаления банкет на витамин А

  Според някои  дерматологични проучвания, прекомерният банкет на хранителни добавки, съдържащи витамин А също може да провокира  загуба на коса. Препоръчителният банкет  за възрастни на ден е към 0,6 мг от витамина.

Липса на задоволително протеини

  Протеините са доста значими за здравето и верния напредък на косата. Ако храната, която консумирате е бедна на протеини, това ще забави естествения напредък на косъма и даже загубата на коса може да се усили. Добре е по-често да консумирате яйца, риба, алено месо, ядки.

Хормонални промени и генетична предразположеност

   Хормоналните промени нормално се свързват с приема на противозачатъчни, следродилен интервал, настъпването на менопауза при дамите, като всички тези фактори провокират загуба на коса. Но също по този начин е допустимо и да сте генетично предразположени към този фактор, където естественият развой на напредък на косъма, се нарушава от съществуването на  хормони, наречени андрогени. Този тип косопад се назовава андрогенен, и при него доста от  космените фоликули умират.

Емоционален стрес

  Емоционалният стрес не е редно също да се подценява. Единственият метод за предотвратяването на  косопада поради претърпян стрес е да ограничите факторите, които го провокират. Ако си създадем дребни ежедневни лечения за понижаване на тревогата, като да вземем за пример се запишем на йога, пилатес или различен тип спорт, това ще помогне.

Поява на анемия

  От поява на анемия най-често са наранени дамите сред 20 и 49-годишна възраст. Липсата на задоволително желязо в кръвта, бременността или хроничните болести могат да причинят анемия. Състоянието може се дефинира с съществуването на бледа кожа, уязвимост, хронична отмалялост, студени крака и косопад.

Хипотиреоидизъм

  Хипотиреоидизма дефинира намалената функционалност на щитовидната жлеза. Все по-често лекарите обръщат внимание на здравето на този значим орган в човешкото тяло през последните няколко години насам.

  Щитовидната  жлеза е ситуирана  в региона на шията и създава хормони от супер значимо значение за вярната обмяна на субстанции в организма, както и за растежа и развиването на тялото. Когато функционалността и е нарушена, това води до затлъстяване, поява на акне, неточен месечен цикъл и мощна загуба на коса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР