Най-богатият човек в света Илон Мъск съобщи, че неговият основен

...
Най-богатият човек в света Илон Мъск съобщи, че неговият основен
Коментари Харесай

Илон Мъск живее в къща за 45 хил. долара, с три спални и призна: „Много е малка“

Най-богатият човек в света Илон Мъск заяви, че неговият главен дом в този момент е парцел с три спални, който е купил за 45 хиляди $ (86 294 лева на 9.8.2022), основно поради местоположението му в Бока Чика, Тексас, покрай неговото оборудване на SpaceX.

„ Струваше към 45 хиляди $ или нещо такова “, сподели Мъск в подкаста Full Send. – „ Много е малka”.

Домът е на пешеходно разстояние от оборудването, където SpaceX работи по построяването на „ гигантска ракета “, добави Мъск. Той означи, че има и дребен дом в Бока Чика, който употребява като къща за посетители, с цел да посреща приятелите си.

Мъск, чието положение се прави оценка на 268 милиарда $, от дълго време притегля вниманието с необичайния си метод на живот, като скорошното самопризнание, че са му се родили близнаци от една от неговите топ мениджъри, до момента в който по същото време певицата Граймс също му роди дете.

„ Приятелите ми идват и не могат да повярват, че съм отседнал в тази къща “, сподели Мъск в подкаста. На въпрос дали му харесва да остава там, Мъск отговори: „ Ако съм самичък, е добре “.

Първоначално домът е бил парцел с две спални, само че Мъск сподели, че е трансформирал гаража в трета спалня. Той добави, че се пробва да промени името на улицата от Weems Street на Meme Street.

Тази цена от 45 хиляди $ е извънредно ниска за дом в Съединени американски щати, където междинната цена по обявите доближава 450 хиляди $ през юни, съгласно Realtor.com. Мъск не загатна по кое време е закупена къщата, а това може да се е случило преди покачването на цените на жилищата по време на пандемията.

Един парцел, който сега се продава на Weems Street, с величина от 1000 квадратни фута (92 квадратни метра), е с оповестена цена за продажба от 375 000 $.

Мъск не постоянно е живял в непретенциозен дом. В един миг милиардерът е имал недвижими парцели на стойност 100 млн. $. През 2020 година той разгласи в Twitter, че продава парцелите си и се зарече, че повече „ няма да има къща “.

През декември Wall Street Journal заяви, че Мъск в действителност живее в имение в Остин, благосъстоятелност на Кен Хауъри. Хауъри, който основа PayPal дружно с Мъск и други вложители, купи къщата от 8 хиляди квадратни метра през 2018 година за 12 млн. $, който тогава е бил най-скъпият парцел в Остин, съгласно Forbes.

Източник bTV
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР