Най-богатите хора в света са спечелили общо 1 трилион долара

...
Най-богатите хора в света са спечелили общо 1 трилион долара
Коментари Харесай

Най-богатите 500 души в света забогатяха с общо $1 трилион през 2021-а

Най-богатите хора в света са спечелили общо 1 трилион $ предходната година. Това излиза наяве от калкулации на Bloomberg.

Само един от тях - Илън Мъск, който в този момент носи купата на най-богатият човек в света, е спечелил близо 118 милиарда $ през последните 12 месеца. Междувременно, съгласно калкулации на Организация на обединените нации, 150 милиона души са изпаднали в беднотия през 2021 година

Сред другите щастливи богаташи е и милиардерът Бернар Арно, който е забогатял с 62,7 милиарда $. Лари Пейдж и Сергей Брин са по-богати със надлежно 47 милиарда и 45 милиарда $.

Годината е плодородна и за Марк Зукърбърг, макар разтърсванията с Фейсбук. Зукърбърг забогатя с 25 милиарда $.
 Състоянието на съветските милиардери набъбна със $101,4 милиарда. Ето кой води класацията
Състоянието на съветските милиардери набъбна със $101,4 милиарда. Ето кой води класацията

Павел Дуров е забогатял с 13,81 милиарда $ единствено през 2021 година

Трупането на благосъстояние от най-богатите хора в света прави още по-голяма разликата в благосъстоянието сред елементарни чиновници и техните мениджъри или изпълнителни шефове на фирмите.

Индексът S&P 500 в Съединени американски щати регистрира повишаване от близо 27% през предходната година, а Dow Jones и софтуерният Nasdaq регистрираха растежи от надлежно 19% и 21%.

Според Bloomberg общото положение на 500-те най-богати души в показателя на милиардери надвишава 8,4 трилиона $. Това е повече от брутния вътрешен артикул на всяка една страна в света, като се изключи Съединените щати и Китай.

Предложенията на американските законодатели за по-високи налози за супер богаташите бяха подлагани на рецензии от милиардери като Мъск. Главният изпълнителен шеф на Tesla е плащал малко или никакъв налог върху приходите през последните години, а автомобилната му компания Tesla беше отчасти субсидирана с държавна помощ. Въпреки това той е гневен съперник на налагането на налог върху милиардерите.

От началото на пандемията положението на милиардерите в Америка се повишава с над 70% до над 5 трилиона $, съгласно отчет на Americans for Tax Fairness и Програмата на Института за политически проучвания за неравенството.

По думите на демократите единствено облагата на милиардерите през последните две години би била задоволителна, с цел да се финансира проекта за обществена инфраструктура на президента на Америка Джо Байдън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР