Най-богатите хора у нас – както в духовен, така и

...
Най-богатите хора у нас – както в духовен, така и
Коментари Харесай

Изненада! Къде събраха най-богатите хора у нас

Най-богатите хора у нас – както в нравствен, по този начин и в веществен проект, събра в Пловдив галеристът и колекционер Димитър Инджов. Културният и бизнес хайлайф се изсипа за премиерата на документалния филм за него „ Отвъд рамката – Димитър Инджов “ нощес в Lucky Дом на киното. Залата не съумя да побере всички фенове и другари на Инджов, само че той се беше зарекъл да не върне никого, по тази причина в последния миг пусна втора прожекция

„ Голям човек. Истински. Готин пич с голямо сърце “, се чуваше измежду публиката, а от екрана едни от най-значимите имена в българското изтънчено изкуство не икономисаха ласкави думи за известния колекционер.

„ Който е трансформирал дома си в храм на изкуството, е трансформирал и душата си в храм на вечността “, написа в приветствен адрес към Инджов и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Преди премиерата на кино лентата пловдивският галерист потвърди за следващ път, че е построил лична мярка в изкуството. „ Материята от ден на ден господства над духа, а полезностите от ден на ден се разрушават. Творци, мислители, интелектуалци се пробват да убедят света, че идва нов ред и всичко стартира от тях “, посочи колекционерът.

Като образци уточни френския художник Марсел Дюшан, считан за една от най-влиятелните персони в изкуството на 20. век, и американския музикант Франк Запа. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР