Навярно сте чували, че от сън спомени няма и трябва

...
Навярно сте чували, че от сън спомени няма и трябва
Коментари Харесай

Подобрете съня си с тази подправка

Навярно сте чували, че от сън мемоари няма и би трябвало да живеем тук и в този момент – динамично и колкото може на по-бързи обороти, с цел да черпим всичко от живота с цялостни шепи.

Но и без сън мемоари няма. Тялото, лишено от задоволително дълъг и първокласен сън, е некомпетентно да помни добре, да действа вярно.
 Липсата на сън убива мозъка Липсата на сън убива мозъка
Някои привички на човек - които не е наложително да бъдат нездравословни, могат да причинят деменция, загуба на паметта и да компрометират когни...

По време на сън се случват най-важните възстановителни биохимични процеси, свързани с имунна, ендокринна, нервна система, както и със скелета и мускулите. Липсата на сън води до спад в имунитета, постоянно боледуване, нарушавания в когнитивните функционалности, паметта, утежняване на здравето, намаление на настроението.

Не е допустимо да черпите от прелестите от живота и да се наслаждавате на сладостта му, в случай че не сте се наспали. Това трансформира съня в основно значим за това какъв ще е денят ви. 

Как да подобрите качеството на съня?

Когато приказваме за сън, значимо е освен количеството, само че и качеството. Многобройни са препоръките за възстановяване на качеството на съня, на пазара са налични и разнообразни билкови и небилкови артикули за по-добър сън. Има обаче и по-лесно решение, което е безвредно, с ниска цена, комфортно, елементарно за банкет и с спомагателни изгоди за здравето. Това е куркумата.

Какви са изгодите от приема на куркума?
 Как да си осигурим по-добър сън в спалнята Как да си осигурим по-добър сън в спалнята
Как да си осигурим по-добър сън в спалнята Добрият сън е от значително значение, с цел да сте " на най-много " за идващия ден. Чувстваме с...

Куркумата е растение от семейство джинджифилови, намиращо приложение в кулинарията, медицината, спорта. Използва се и като фалшификация, и като средство за профилактика и лекуване на редица болести. Богата е на мед, желязо, цинк, магнезий, витамини Е, К, С, А. Съдържа куркумин, прочут със своите антиоксиданти, детоксикиращи, противовъзпалителни свойства. Приемът на куркума има потвърдена изгода при редица болестни положения като:
остеоартрит, висок холестерол, възпаления, меланхолия, Алцхаймер, диабет, проблеми с храносмилателната система, репродуктивни проблеми, заболявания на ставите, свързани с тяхното инфектиране, изхабяване, сърдечни болести, затлъстяване, безпокойствие и неприятно качество на съня.
Как куркумата въздейства на качеството на съня?

Подправката е известна с подобряващото съня свое деяние. Тя се грижи за качеството на съня. За по-добър сън се приема дружно с чаша топло прясно мляко. Млякото съдържа триптофан, който е значим за освобождение на хормон, обвързван с производството на хормона на съня – мелатонин. Съчетано с куркума, то е съвършен метод да подобрите качеството на съня си.

Куркумата понижава тревогата и разрешава да прочистите мозъка си от грижи, с цел да възстановите качеството на съня си. Съчетаването на топло прясно мляко с куркума има и чисто психическо влияние – напитката ни напомня спокойното детство, в което сме заспивали с чаша мляко.

Това успокоява съзнанието, настройва го на вълна хубави мемоари, отмора, успокоява и редуцира напрежението, който постоянно е причина за компликация при заспиване и разтревожен сън. За разлика от доста препарати куркумата като фалшификация е безвредна и за бременни и кърмещи дами.
 Кои са положителните и неприятни пози за сън Кои са положителните и неприятни пози за сън
Всички имаме безсънни нощи. Обикновено започваме битката с безсънието с елементарни неща: изключваме светлината, пускаме щорите, поддържаме...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР