Навръх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно семейство

...
Навръх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно семейство
Коментари Харесай

Шестчленно семейство остана без къща след пожар в Девин

Навръх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно семейство в Девин. Собственичката моли за помощ, а от община Девин към този момент са изпратили материали за възобновяване на покрива. 
Пожарът пламва вечерта, когато цялото семейство си е било у дома, споделя Силвия: " Чухме по едно време пукане от горната страна, от тавана - керемидите, които са пукали, бурканите, които са изгърмели. Отворихме таванската врата и какво да забележим - целият таван светеше ".
Късо съединяване провокира пожар в Пловдив
Собственичката показа, че имат най-вече потребност от материали, защото в този момент чистят вредите. Ако някой желае да помогне с труд, е добре пристигнал.
От община Девин към този момент са дали дървен материал за възобновяване на плътния хастар на покрива. Предвижда се и всички керемиди да бъдат предоставени от общината, сподели кметът Здравко Иванов:
За да се стопли: Бездомник подпали къща в центъра на Кюстендил с боклуци
" Обмисляме, след решение на Общински съвет, да им предоставим и парична помощ, като спазим нормативната уредба, защото бюджетът към момента не е признат. Със сигурност ще ги подпомогнем, въпреки и малко по-късно. В мъчно финансово положение се намират хората, само че съм сигурен, че с наша помощ и благодарение на комшиите и на поданици на града ще бъде възобновен покривът ".

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР