Навръх Никулден 29-годишната Петя Попова от врачанското село Бутан стана

...
Навръх Никулден 29-годишната Петя Попова от врачанското село Бутан стана
Коментари Харесай

29-годишната Петя роди близначетата си в две населени места

Навръх Никулден 29-годишната Петя Попова от врачанското село Бутан стана майка на близначета - момченце и момиченце. Любопитното обаче е, че раждането протекло в две обитаеми места - Бутан и Козлодуй.

" На Никулден през нощта започнах да раждам. Без никакви болки и признаци за раждане. Отидох в банята и за минути се роди Никол. Не извиках никой, тъй като бях в потрес и суматоха. Увих детето в одеало и тогава извиках мъжа си, който спеше в другата стая ", споделя щастливата майка пред bTV.

Петя към този момент е майка на две момиченца, когато схваща за третата си бременност едвам в петия месец. Изненадата е още по-голяма, когато наблюдаващият я гинеколог доктор Иван Башлиев - шеф на АГ отделението в козлодуйската болница й оповестява, че в действителност бебетата са две.

" Помислих, че докторът се майтапи с мен. Но се оказа истина ", добавя Петя.

След като събудила брачна половинка си, позвънили на Спешна помощ. Линейката откарала раждащата жена в МБАЛ-Козлодуй, където на бял свят се появил и дребният Йото.

" Всъщност няма нищо извънредно в това раждане. Добре е обаче, че момченцето се роди при нас, тъй като беше със седалищно предлежание ", сподели доктор Башлиев.

Макар и появил се втори новороденият Йото е по-големият. Той тежи 2640 грама и е с растеж от 49 см.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР