Навръх националния празник 3 март в студиото на Добро утро,

...
Навръх националния празник 3 март в студиото на Добро утро,
Коментари Харесай

Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян за изкуството и културата навръх 3 март

Навръх националния празник 3 март в студиото на „ Добро утро, Европа “ гостува един доста сполучлив тандем – основали дружно и по настрана класики в литературата и музиката – поетът Недялко Йорданов и композиторът, стихотворец и артист Хайгашод Агасян.

„ Месец март е доста прекрасен месец. 1 март – знак на пролетта, 3 март – празник на България, 8 март – Ден на дамата “, сподели поетът Недялко Йорданов.

По неговите думи свободата не е единствено обич, тъй като има и независимост на омразата, само че ние би трябвало да бъдем за свободата на любовта, имаме потребност от това.

„ Това, което става в Народния спектакъл е частен случай. Хората на изкуството сме единни и ни сплотява точно това – изкуството “, уточни още Йорданов.

„ Бог да пази България “ е писана преди 31г. Още търсим билета на шанса и към ден сегашен “, показа Йорданов.

Според него свадите няма да се отразят на постановките в Народния спектакъл.

„ Човек би трябвало да откри избавление за душата си по личен път, само че считам, че изкуството е това, до което всеки би трябвало да се допре – до красива ария, лирика, музика “, счита Хайгашод Агасян и посъветва хората да се заредят един различен с позитивна сила, давайки си сметка, че светът към нас е хубав.

„ Светът е прекрасен, светът е превъзходен, светът има потребност от нашата ария. Една ария може да повдигне духа на един цялостен един народ! Това е задачата. Песни като химнът, „ Моя страна, моя България “ и други може да обединят всички на националния празник, където и да се празнува “, сподели още Агасян.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР