Навръх 39-ия си рожден ден помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев

...
Навръх 39-ия си рожден ден помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев
Коментари Харесай

Генчев: Прекъсването ще се отрази еднакво зле върху всички отбори

Навръх 39-ия си рожден ден помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев даде изявление за формалния уебсайт на клуба.

- Честит рожден ден! Посрещате го в необикновена обстановка?
- Благодаря. Ситуацията е повече от необикновена. Не ми се бе случвало сходно нещо до момента. Ако има хубава страна на нещата, тя е, че сега съм със фамилията си.

- Какво си пожелавате точно на рождения си ден?
- Най-вече здраве за мен и околните ми. Пожелавам си час по-скоро тази зараза да премине и хората да се върнат към нормалните си занимания и нормалния си темп на живот. Вярвам, че ще се случи. Дано е допустимо по-скоро.

- Къде сте сега и по какъв начин прекарвате карантината?
- В момента съм със фамилията си във Велико Търново. Ограничили сме контактите до най-малко. Не излизаме на открито. Не се срещаме с външни хора. Спазваме прецизно дисциплината. Призовавам да го вършат всички, с цел да излезем оптимално бързо от тази обстановка. Всеки човек би трябвало да одобри съществено този проблем.

- Как ви се отразява новата конюнктура на живот в ограничавания?
- Трудно е. Не единствено на мен, само че и за всички хора. Но въпреки това се привиква. Моментът е подобен. Нямаме избор. Липсват ми разходките и срещите с другари. Но най-вече ми липсва обичаната игра.

- Очертава се най-малко месец спиране в шампионата. Как ще се отрази то върху формата на Лудогорец?
- Прекъсването ще се отрази еднообразно зле върху всички тимове. Като не се организира естествен подготвителен развой формата на тимовете. Но да се надяваме, че паузата ще е единствено месец. Колкото по-дълга е тя, толкоз по-трудно ще бъде за всички.

- Как ще се развие битката за купата след подновяването на шампионата?
- Ние сме главен любимец. Имаме задатък на върха. Надявам се да увеличим разликата пред съперниците. Но в този момент по-важно е да се възвърне шампионата.

- Как гледате на конкуренцията в efbet Лига?
- Тази година силите на Левски, ЦСКА и Локо Пд са изравнени. Хубаво е, че взехме добър задатък на върха, макар че през есента играхме при сбит цикъл поради уговорките ни в Европа. Имаме добра преднина в класирането. Мисля, че ще я увеличим още, когато се възобновят мачовете.

- Върнахте се като помощник-треньор в Лудогорец преди 10 месеца. Бяхте и старши-треньор за 3 месеца. Как оценявате този интервал в кариерата си?
- Първо, бях благополучен да се върна. Благодарен съм господин Ангел Петричев и господин Георги Караманджуков, че ме поканиха в Лудогорец. Искам особено да благодаря и на господата Кирил и Георги Домусчиеви за шанса, който ми дадоха да бъда старши-треньор. Тук е момента да пожелая бързо възобновяване на господин Кирил Домусчиев. Трите месеца, в които бях старши-треньор ще останат незабравими за мен. Победи в Европа, победи в шампионата. Това е фантазия за всеки треньор. При мен се случи.

- Сега сте помощник на огромно име като Павел Върба. Какво научихте от взаимната ви работа досега?
- Той е човек със солидни триумфи зад тила си. Идва от друга школа. Всеки ден работа с него е страхотна школа за мен. Имам голяма изгода от взаимната ни работа. Изключително потребна е за развиването ми като треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР