Навън става все по-малко лятно и все по-есенно и неизбежно

...
Навън става все по-малко лятно и все по-есенно и неизбежно
Коментари Харесай

Най-актуалните прически и цветове за есен 2023

Навън става все по-малко лятно и все по-есенно и неизбежно се настройваме на нова вълна. Идва времето на топлите палта и пуловери, на студените сутрини и топлите вечери, сгушени уютно вкъщи. Време е за смяна в дрешника, а за какво не и в прическата ни, с цел да внесем малко въодушевление и да се заредим с доза самочувствие, която да ни помогне по-лесно да превъзмогнем тъгата по лятото.
 9 фешън трендове за есенния дрешник
Какво да носим тази есен

Кои ще са най-актуалните цветове и модели

Преди да се запътим към фризьорския салон, дано се срещнем с най-актуалните трендове при прическите, формите и цветовете, при които има за всекиго по нещо.

Разбира се, когато приказваме за косата, е значимо да се съобразим и с това какво отива на нашата форма на разположение, цвят на кожата и други фактори, само че с една консултация със експерт ще разберем дали това, което сме си харесали, е уместно за нас.

Цветове
Червено
Един от хитовите цветове в косите за идните студени месеци е медно аленото и всички червеникаво-кафяви, канелено-кафяви, наситено кестеняви, оранжево-червени и ягодово руси. Друг огромен шлагер е така наречен fox red - рижаво алено. Този богат и топъл колорит е страховит избор за есента и Емили Ратайковски бе една от първите звезди, която го припозна за собствен.

Старо злато в косите
В крайник с стилната наклонност на " тихия разкош ", и при боядисването на косата следим сходен тренд, който е кръстен " old money ". Става дума за ненатрапчиви акценти в косите, които са най-много изсветлени кичури от двете страни на лицето, които го оформят. И тук по-малкото е повече и е добре да не прекаляваме, с цел да изглеждаме скъпо и първокласно, а не като че ли сами сме се боядисали у дома.

Новите блондинки
Русото постоянно е на мода, само че не стопира да се видоизменя. За идния сезон настоящи са по-тъмните нюанси, надалеч от платиненото, като да вземем за пример топъл карамел. Ако сме брюнетки, подобаващ е резултатът на " целуната от слънцето " коса с леко изсветлени кичури. 

Тъмно, по-тъмно
И като заговорихме за брюнетки, в случай че цялото това русо около манията по Барби ни е пристигнало допълнително, умерено може да се боядисаме в доста мрачно кестеняво в студени тонове и даже черно - ще бъдем в крайник с трендовете за есента. 

Омбре
Да, то още веднъж е на мода. Всъщност, не е излизало от мода към този момент близо десетилетие. Но тази есен би трябвало да заложим на така наречен меко омбре - гладко преливане на сходни тонове, а не внезапно разграничение сред долната и горната част на косата.

Това е страховит метод да внесем смяна и прохлада в прическата, без в действителност да вършим дръзки трансформации, които не сме сигурни, че ще ни харесат. И няма за какво да се тормозим - тъмните корени също са още веднъж на мода.

Форми и прически
Италиански боб
Както всичко италианско, и тази прическа е изискана и женствена. Защото женствеността от дълго време не се характеризира единствено с дълга коса. Късо подстригана, блестяща, витална и на леки талази - това е косата на, Хейли Бийбър и още доста други известни дами. Ако заложим на нея, няма да сбъркаме. А и ще освежим гривата си.

Бретон
През есента той не само ще ни топли на челото, само че и ще ни съобщи съвременно лъчение. Сега е настоящо да не е под права линия и гъст, а по-рехав и нехаен, даже с разнообразни дължини по средата и в краищата, предава Harper`s Bazaar.

Изискана опашка
Във влажното и дъждовито есенно време постоянно ни се случва косата ни да има неприятен ден. И най-лесното, което можем да създадем, е да я вържем. Не бива обаче да е повърхностно, а със жанр. Важно е да я пригладим, да нанесем артикул за искра и за край да сложим копринен ластик или панделка, най-добре в черно. Ако си падаме по плитките, те също са вид като следваме същите правила.

Небрежно
Когато нямаме време да си оправим прическата, това също може да е прическа - т.нар. bedhead hair. Тенденцията от 80-те години за небрежна и леко рошава коса, като че ли преди малко сме станали от сън, е още веднъж тук, с цел да ни служи като опрощение най-малко през идващите месеци.

Страничен път
Това накъде минава пътят на косата може доста да промени цялата ни прическа. И тази есен е на мода да не е по средата на главата, а от едната или от другата страна. Асиметричността, която се реализира, оказва помощ на чертите на лицето да изпъкват.
 6 метода да имаме класическата (и актуална) фасул прическа
6 метода да имаме класическата (и актуална) фасул прическа

За всекиго по нещо
Мокра и стилна
Този вид прически сигурно не харесват на всеки, само че в случай че сме и почитатели, в този момент можем да се развихрим. За задачата са ни нужни единствено огромни количества стилизиращ продукт. Може да не приглаждаме цялата коса, а единствено страничните кичури или краищата й да вземем за пример.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР