Науката все още знае твърде малко за ефекта на лекарствата,

...
Науката все още знае твърде малко за ефекта на лекарствата,
Коментари Харесай

Вижте кои са най-добрите храни за здрав сън

Науката към момента знае прекомерно малко за резултата на медикаментите, съдържащи мелатонин. За естествено контролиране на цикъла на съня се предлага интензивност и на първо място - доста светлина денем. Твърде доста кафе, алкохол или никотин нарушават производството на мелатонин, както и непрекъснатият стрес, упражненията вечер или болкоуспокояващите. Тежките ястия също пречат на съня.

От друга страна има храни, които предизвикват съня по изцяло натурален метод. Ефектът на три от тях е потвърден посредством изследвания, само че те би трябвало да бъдат част от разнообразна здравословна диета.

Първата удобна храна са вишните. Те би трябвало да се употребяват денем, само че не и вечер, защото захарта в тях може да ни разбуди. Може да се одобряват и под формата на сок. В едно от изследванията се следи по какъв начин хората, пили по две чаши сок от вишни дневно спят по-спокойно.

Друга подобаваща храна за контролиране на съня е лещата. Бобовите растения са цялостни с триптофан. Тялото не може единствено да създава тази аминокиселина. То построява серотонин от триптофана. Серотонинът ни поддържа дейни и енергични денем. Вечер той се трансформира в хормона на съня - мелатонин. За този развой организмът се нуждае от витамини от група В и фолиева киселина. Лещата доставя точно тези субстанции. Тя съдържа и комплицирани въглехидрати, които повишават равнището на кръвната захар постепенно, само че засищат за дълго време. Това е значимо за спокоен сън. Лещата обаче не е целесъобразна, в случай че страдате от киселини.

Третата храна за добър сън са бананите. Те също съдържат малко триптофан и доставят непосредствено серотонин. В тях има и магнезий, и калий. Тези минерали оказват помощ на нервите и мускулите да се отпускат по време на сън. Температурата на мозъка спада. Бананът е хранителен източник за здрави чревни бактерии и облекчава безсънието, обвързвано със напрежението.

Фруктозата в бананите обаче покачва кръвната захар, информира . При проблеми с тежестта плодовете не се употребяват вечер, а се разпределят по 2-3 банана през целия ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР