Науката ще има активна роля в новия подход за управление

...
Науката ще има активна роля в новия подход за управление
Коментари Харесай

Земеделският министър: Науката ще има активна роля в новия подход за управление на сектора

„ Науката ще има дейна роля в новия метод за ръководство на бранша, основан на консолидиране на цялата агрохранителна верига – от полето до трапезата. Ще бъдат открити слабите звена, с цел да се насочат в тези направления напъните на учените. “

Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Университета по хранителни технологии, единствено броени дни след формалното си встъпване в служба. От името на академичното управление зам.-ректорът проф. Галин Иванов връчи на министър Вътев почетен плакет „ 70 години УХТ “ в символ на признателност за отличните взаимоотношения, които ръководената до наскоро от него компания „ Тандем-В “ има с университета.

Като един от водещите специалисти в месопреработвателния бизнес в България през последните 30 години, министърът се включи и в тържеството във връзка 70-годишнината на катедра „ Технология на месото и рибата “. На събитието, което се организира в границите на честванията „ 70 години УХТ ”, участваха преподаватели, студенти, представители на сектора. А членовете на Асоциацията на месопреработвателите в България /АМБ/ организираха и своето годишно общо заседание.

Поздравителен адрес и статуетка бухал, която символизира мъдростта , знанието и науката, връчиха от АМБ на ръководителя на катедра „ Технология на месото и рибата “ чл.-кор. проф. д.т.н. Стефан Драгоев. От асоциацията отличиха с почетна грамота някогашния агроминистър Мехмед Дикме, ученик на катедрата и понастоящем член на Съвета на настоятелите на УХТ.

Преди да награди АМБ и да връчи на ръководителя Атанас Урджанов почетен плакет „ 70 години УХТ “, зам.-ректорът доцент Христо Спасов изрази своята задоволеност от положителните контакти на предприятията с университета. Той благодари за опциите, които те дават на студентите да организират своите стажове и да се осъществят. Доц. Спасов връчи на компании, подкрепящи катедрата и УХТ благодарствени грамоти.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР