Натурално приготвените маски могат да преобразят косата ви до неузнаваемост,

...
Натурално приготвените маски могат да преобразят косата ви до неузнаваемост,
Коментари Харесай

Домашна маска за моментален блясък на косата

Натурално приготвените маски могат да преобразят косата ви до неразбираемост, в случай че знаете по какъв начин да съчетаете вярно съставките в тях.

Студеният вятър изсушава в допълнение косата през това време на годината, по тази причина би трябвало да й осигурите нужната хидратация и грижа.

Не забравяйте, че с изключение на постоянното подкастряне на връхчетата, другата голяма услуга, която може да извършите на косата си, е честата приложимост на маски. Тази, която ви представяме този път, ще се погрижи по едно и също време за здравето и блясъка на фризурата ви.

 lindsay2

Ето и самата рецепта:

1 с.л. течен мед*
наличието на 1 капсула витамин А
1с.л. кокосово масло
1с.л. масло от авокадо или няколко резенчета от самия плод, смачкани на каша
1 жълтък
1 с.л. кисело мляко
20 гр водка 

*Ако медът е захаросан, може да го разтопите на водна баня

Начин на приложимост:

Смесете всички артикули до приемането на хомогенна примес, нанесете единствено по дължините на косата, като започнете от равнището на скулите и разнесете отмерено към краищата. В никакъв случай не мажете корените!

  Алкохолът ви е необходим, тъй като той спомага за лесното отмиване на маслата по-късно. Задължително нанесете на суха коса! Оставете най-малко 30 мин. След това изплакнете два пъти с шампоан. Маската е необикновено мощна, по тази причина ви съветваме да пропуснете балсама. Изсушете косата по желания от вас метод и се насладете на неустоимия искра и мекост.

Ето и някои любопитни обстоятелства за самите съставки:

Масло от авокадо

Това масло е доста обичана beauty съставна част, тъй като е доста леко и попива бързо в косата. Притежава необикновено хидратиращи и възстановяващи свойства, и също по този начин е богато на доста витамини и фолиева киселина.

Кокосово масло

Незаменима част от всяка маска за коса, с кокосовото масло получавате всичко в едно – мощен искра, кадифена мекост и подхранваща грижа. Благодарение на своята неповторима молекулярна конструкция, то прониква по-бързо и по-дълбоко в косъма, и защищава от делене на краищата.

Мед

Благодарение на многочислените си позитивни качества, медът е същинска храна за косата ви! Той не просто ще я направи гладка и блестяща, само че подхранва в дълбочина и предотвратява наелектризирането. Заради високото наличие на захар, той е идеалният хидратиращ артикул!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР