Националното външно оценяване след 10 клас няма да бъде отменяно,

...
Националното външно оценяване след 10 клас няма да бъде отменяно,
Коментари Харесай

МОН няма да отменя външното оценяване след 10 клас


Националното външно оценяване след 10 клас няма да бъде отменяно, оповестиха от Министерство на образованието в прессъобщение до медиите.

Изпитите са наложителни съгласно Закона за предучилищното и учебното обучение, като отлагането им може да стане единствено с решение на Народното събрание.

„ В актуалната обстановка обаче това не е допустимо, тъй като няма настоящ парламент “, споделят от МОН.

През тази образователна година няма съображение изпитите да бъдат анулирани или включеният в тях образователен материал да бъде скъсен, тъй като просветителният развой не е преустановяван. От МОН показват още, че през тази година броят на действително взетите часове в действителност е по-голям от предходни години поради неналичието на грипни ваканции и екскурзии.

„ Както и останалите външни оценения, това в 10 клас има огромно значение за създаването и използването на политики и ограничения, ориентирани към възстановяване на качеството на образованието на равнище паралелка, учебно заведение, район страна. То е основно и за останалите просветителни системи и измервано през интернационалните проучвания “, споделят от МОН.

На брифинг служебният учебен министър Николай Денков заяви още, че ректорите на висшите образователни заведения у нас сами ще вземат решение дали да събират още веднъж присъствено всички студенти.

Той добави, че към момента няма решение дали учениците от гимназиалния стадий да се върнат в учебно заведение присъствено до края на образователната година, само че такова се чака в идващите няколко дни.

Денков изясни, че в идващите дни ще се разгласява точна информация по какъв метод, по какъв начин и по кое време ще завърши образователната година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР