Националното представителство на студентските съвети в България настоява студентите да

...
Националното представителство на студентските съвети в България настоява студентите да
Коментари Харесай

Студентските съвети настояват в университетите да се учи присъствено

Националното посланичество на студентските препоръки в България упорства студентите да преминат към присъствена форма на образование от февруари. Оттам са уверени, че това може да се реализира по безвреден метод със зелени документи и с тестване на студентите, както това се прави в учебните заведения, предаде националното радио.

Искането за възобновяване на присъствения образователен развой във висшите образователни заведения ще бъде изпратено до министрите Николай Денков и Асена Сербезова след празниците. Причината за него е, че все още единствено няколко университета са се приспособили към зелените документи, разгласи в изявление за " Хоризонт "  председателят на Студентските препоръки Даниел Парушев.

" Медицинският университет, Нов Български, Художествената академия, Минно-геоложкият университет си закупиха проби, имат пунктове, където могат да си създадат сътрудниците проби. За всички други висши учебни заведения това не е направено ", сподели той.

Връщането на студентите в аудиториите може да се реализира и с тестване по образеца на тестването на учениците.

" Може да се направи една добра организация при даване на проби от Министерството на здравеопазването, тук да има една добра връзка с Министерството на финансите и също по този начин заповедта по този начин да бъде изменена, с цел да се даде опция освен на ректорите да вземат решение, тъй като са самостоятелни, а да се даде опция всички да се върнат в една присъствена форма посредством документи. Има ли предпочитание, има и метод. Въпросът е тук самите ректори да схванат, че ние желаеме присъствена форма на образование ", допълни Парушев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР