Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е животозастрашаващо Опит за

...
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е животозастрашаващо Опит за
Коментари Харесай

Атентат в Словакия - простреляха премиера Роберт Фицо

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо е животозастрашаващо
Опит за атентат бе осъществен против словашкият министър председател Роберт Фицо. Той е бил ранен при пукотевица и е откаран в болница, написа АП. Инцидентът е станал в град Хандлова, на към 150 километра североизточно от столицата, съгласно новинарската телевизия TA3. Според информацията министър-председателят е бил прострелян неведнъж. Опитът за нападение против него е сбъднат пред Дома на културата в Хандлова, където заседава държавното управление. 

Премиерът е излязъл измежду хората, натрупали се пред постройката, когато е бил ранен. Охраната на Роберт Фицо го е вдигнала от земята и неотложно го е качила в автомобил, с който е бил откаран в незабавното поделение на локалната болница.

Според информация на изданието Aktualít министър председателят е прострелян в стомаха и ръката.

Извършителят е арестуван. 

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо е животозастрашаващо, заяви държавната пресслужба в Братислава, представена от Ройтерс. Оттам прибавиха, че той ще бъде превозен с хеликоптер в град Банска Бистрица, защото заради положението му не е допустимо да бъде трансфериран в столицата Братислава.

Правителствената пресслужба удостовери, че Фицо е бил в схващане, когато е бил докаран в болничното заведение в град Хандлова, където по-рано през днешния ден беше прострелян.

Премиерът на Словакия е неприкрит последовател на Русия в спора на страната с Украйна. Той счита, че отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият метод за преустановяване на войната. Фицо пристигна на власт с обещания да спре оръжието за Украйна, откакто завоюва премиерския пост за четвърти път на изборите през есента на предходната година. Той обаче не се добра до болшинство и образува държавно управление с крайните националисти. 

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР