Национално обединение на десницата предлага ясни решения с компетентни хора.

...
Национално обединение на десницата предлага ясни решения с компетентни хора.
Коментари Харесай

Цветанов: Защо БСП и ГЕРБ са доволни да си подават топката |

„ Национално обединяване на десницата предлага ясни решения с способени хора. И аз, и Москов принадлежахме към партии, които се възприемаха за десни. Влизайки в политиката и двамата искахме да отстояваме тези десни консервативни решения. За огромно страдание и двете обединения минаха през техните си интервали на развиване. Едните станаха съдружни сътрудници на доста леви течения, а другите просто олевяха с държанието си и политическите решения, визирайки ГЕРБ.

Защо Българска социалистическа партия и ГЕРБ имат изгода взаимно да си подават топката? Защото те са удовлетворени от запазването на това статукво и размиването на тази политическа координатна система. В първия управнически мандат, в който аз участвах като вицепрезидент и министър на вътрешните работи на Борисов, ние отстоявахме десни политически решения и се борехме те да бъдат осъществени.

За всички беше ясно, че демократичната – дясната общественост, не искаше един корупционен модел, каквото беше ръководството на Тройната коалиция и енергийната ни сигурност трябваше да бъде диверсифицирана.

За огромно страдание ние отстоявахме тези правила, само че в този момент имаме цялостната взаимозависимост от Русия, по отношение на енергийните ни планове “, съобщи Цветанов.

„ АЕЦ „ Белене “ беше спряна в първия управнически мандат. Във вторият, в който участваше и Петър Москов като министър на опазването на здравето, се мъчеше и стараеше да дава десни и ясни решения в областта на „ Здравеопазването “, и да прави политики, които да можем фактически да запазим тази политическа координатна система “, напомни той.

„ Нищо по-добро не е измислено в развитите демократични общества от политическият конфликт сред лявото и дясното. Едните обезпечават повече права и благоприятни условия за бизнеса на работещите, и несъмнено левите дават повече помощи, само че тези помощи в един миг стопират, а когато си в рецесия би трябвало да търсиш увеличение на съответния недостиг на страната “, добави Цветанов.

Темите опазване на здравето и енергетика сега са най-актуални. „ Знаем какви са проблемите с COVID-19, знаем какви са решенията. Ние може да ги дадем и ги предлагаме в този политически спор “, посочи претендентът за депутат.

„ За огромно страдание в енергетиката още веднъж ние даваме ясните решения. Ние бяхме първите – с енергийния специалист Христо Казанджиев, които казвахме, че планът „ Турски поток “, преди две години, че това ще бъде корупционен план, непрогледен и ще усили зависимостта на България от Русия. Тогава, това олевяване, което стана, тъй като нямаше никаква реакция от страна на Българска социалистическа партия като съпротива в българския парламент, при построяването на тези геостратегически планове през територията на страната.

Ние през днешния ден към момента търсим и имаме отговор от Министерство на енергетиката, че не могат да намерят Пътната карта за плана „ Турски поток “, а там са уговорките на страната ни, в които рискът за този план е за сметка на България. 3 милиарда лева – заеми, които тегли българското енергийно сдружение. Тези 3 милиарда лева в никакъв случай няма да бъдат възобновени от директните такси, които минават през територията на страната. А в случай че се върнем 2 години обратно, на нас ни се представяше, че България ще бъде енергиен фактор на Балканите. Ще имаме Газов хъб „ Балкан “, само че през днешния ден ние го нямаме в този си тип и тази карта, която разнасяха политиците пред Европейски Съюз. Те бяха заблудени и излъгани. Днес имаме единствено една виртуална борса за газ. Това, което ни се оферираше за „ Турски поток “, че ще усили енергийната сигурност у нас и ще ни направи доста значим геостратегически сътрудник в района. Когато беше приключен този план и пуснат в употреба имаме вход - влизане на тази тръба в страната и излаз – излизане на тръбата, без нито едно отклонение, за нито едно газифициране на нито една област. А когато приказваме за Северозапада – област Видин и до през днешния ден нямат газифициране “, сподели ръководителят на Републиканци за България.

„ Правителството на Борисов в последния си мандат не приключи един извънредно значим план за същинската диверсификация на България и да може да употребяваме спомагателни енергийни запаси – това е газовата връзка Комотини – Стара Загора. Тази връзка е съпоставима с „ Турски поток “, който е 470 км, а тя е 187 км “.

Цветанов напомни, че „ Турски поток “ се построи за 2 години, а интерконекторната връзка 12 години не може да бъде подготвена.

„ Ако имаме тази връзка ще имаме физическа опция да вкарваме азерски газ. В момента той е с 20-30% по-евтин от този „ Газпром “.

Ако имахме тази връзка щяхме да си осъществим уговорките на Азербайджан за обезпечаването на 1 милиарда 200 млн. куб. м. газ. Потреблението на страната ни за година - за стопанската система, и за семействата е към 3 милиарда куб. м. газ., което значи, че 1/3 щяхме да имаме по-евтин газ, който можеше да си го доставим от Азербайджан “.

Цветан Цветанов пита няма ли подобие на политиките на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и президента Румен Радев.

Национално обединяване на десницата е с номер 7 в интегралната бюлетина за изборите за народни представители.

Избори 2021

Платено наличие

Купуването и продаването на гласове е закононарушение
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР