Национално движение Хан Кубрат вече съществува и проф. Божидар Димитров

...
Национално движение Хан Кубрат вече съществува и проф. Божидар Димитров
Коментари Харесай

Национално движение Хан Кубрат обвини Божидар Димитров в плагиатство


Национално придвижване " Хан Кубрат " към този момент съществува и проф. Божидар Димитров няма по какъв начин да си присвои името, с цел да записва негово. Това съобщи ръководителят на придвижването " Хан Кубрат " Веселин Костов.

Той прави коментара във връзка изказванията на Божидар Димитров, че записва свое придвижване със същото име.

Национално придвижване " Хан Кубрат " публично е записано като неправителствена организация от година, а от няколко години провежда родолюбиви събори и поддържа разнообразни дела за да бъдат съхранени българските обичаи и фолклор, сподели Костов.

Според него Божидар Димитров няма право да афишира пред медиите име на бъдещата си организация, без да е ревизирал дали е допустимо да го употребява.

Председателят на придвижване " Хан Кубрат " се надява юристите на проф. Димитров да ревизират обстановката и да трансформират името на неговото придвижване. В противоположен случай заплашват да търсят правата си в съда.

" Смятаме, че е неприемливо българин да си разреши да назова Апостола на свободата - Васил Левски " малък бандит " в народен ефир, а по-късно да приказва за родолюбие и да пробва да се прогласява за президент в бъдеща президентска република ", разяснява още Веселин Костов.

Малка детайлност е, че придвижването на Божидар Димитров се назовава " Кан Кубрат ", а не " Хан Кубрат ".

Според Костов това е подвеждащо, тъй като хан и кан значат едно и също, а е друг единствено преводът. Години наред се беше наложила купата " хан ", едвам в последните години започнаха да споделят " кан ", тъй че за нас " Хан Кубрат " и " Кан Кубрат " е е дно и също име, сподели Костов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР