Националният военноисторически музей (НВИМ) организира онлайн игра за своята публика

...
Националният военноисторически музей (НВИМ) организира онлайн игра за своята публика
Коментари Харесай

Военноисторическият музей организира онлайн игра, свързана с Васил Левски

Националният военноисторически музей (НВИМ) провежда онлайн игра за своята аудитория от 14 до 19 февруари, оповестиха от музея.

Нейната цел е в седмицата, когато означаваме 149-ата годишнина от гибелта на Левски, да почетем завета му, да си напомним делото му и да научим още обстоятелства за неговия живот.

Във всеки от 6-те дни във Facebook профила на Музея ще бъде оповестен въпрос с няколко вероятни отговора, обвързван с не толкоз познати обстоятелства от живота на Апостола на свободата.

Всеки ден в 16:00 часа на лотариен принцип ще бъде избиран един участник, познал правилния отговор, който ще получи едногодишен безвъзмезден фамилен достъп до експозициите на НВИМ и неговите филиали - Парк-музеят " Владислав Варненчик ", Военноморският музей във Варна и Музеят на авиацията в Крумово. С оповестяването на правилните отговори екипът на музея ще разгласява и спомагателна информация, с която да обогати знанията ни за Апостола.

На 18 и 19 февруари (петък и събота) всеки клиент благодарение на музеен специалист ще има опцията да се запознае от близко и да научи историята на дребното непокътнати движимости на Васил Левски в НВИМ - косите, съхранени от майка му, кръстчето на Апостола, харизано от вуйчо му, тасчето за вода и персоналния му револвер.

Гостите на музея ще могат да си напомнят и най-ценното завещание на Апостола - словото, пресъздало идеала му за независимост. Думите на Левски, записани в неговите писма и персоналното му тефтерче, ще бъдат визуализирани посредством светлинна апаратура в залата, където се намират движимостите му.

На територията на музея се позволяват гости, които показват годни изискуеми документи - зелен документ за имунизация, формален документ за преболедуване, негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта PCR проучване или негативен резултат от извършен до 48 часа антигенен тест, уверение за съществуване на антитела против SARS-CoV-2.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР