Националният център за борба с организираната престъпност на Чехия разследва

...
Националният център за борба с организираната престъпност на Чехия разследва
Коментари Харесай

В Чехия разследват вицепремиера Хамачек за злоупотреба и теч на информация

Националният център за битка с проведената престъпност на Чехия проверява събитията към несъстоялата се аудиенция на първия вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек в Русия, заяви Дойче веле.

Ведомството, което е част от структурата на чешката полиция, подозира Хамачек в корист със служебно състояние и приключване на секретна информация.

От центъра не оповестяват детайлности за следствието.

Според изявления в чешките медии, визитата е било планувано за 19 април . Причините за анулацията на пътуването не са известни, само че се появиха мнения, че е обвързвана с в оръжейните хранилища във Врбетица, зад които стоят сътрудници на съветското ГРУ.

Интернет изданието Seznam Zprvy заяви с позоваване на свои източници, че Хамачек е считал при визитата си в съветската столица да получи 1 милион дози от имунизацията " Спутник V " и да контракти Чехия да бъде хазаин на бъдеща среща сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и съветския президент Владимир Путин. В подмяна Хамачек бил подготвен да се ангажира да не бъде огласявана информация за гърмежите във Врбетица през 2014 година
 Чехия поставя съветската диря в делото
Чехия поставя съветската диря в делото " Врбетице " на масата на Европейски Съюз

Президентът Милош Земан ще разяснява на 25 април
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР