Националният тим на България по баскетбол за мъже допусна второ

...
Националният тим на България по баскетбол за мъже допусна второ
Коментари Харесай

България с нова тежка загуба от Хърватия на турнира в Чехия

Националният отбор на България по баскетбол за мъже позволи второ проваляне на приятелския шампионат в чешкия град Пардубице. Съставът, воден от старши треньора Росен Барчовски, отстъпи пред Хърватия с 68:98 (20:20, 12:23, 22:27, 14:28) откакто преди ден загуби от домакините от Чехия.

България се готви за семействата на Кипър на 25 август и на Румъния на 28 август преди да замине за Грузия, където предстоят срещите от груповата фаза на на Евробаскет 2022.

В Пардубице двата състава изиграха равностойна първа част и след 10 минути резултатът бе 20:20. Хърватите направиха по-добра втора четвърт, в която взеха задатък от 11 точки и до почивката дръпнаха с 43:32. Съперникът усили задатъка си до 21 точки, а преди последната част водеше със 70:54. До края най-голямата разлика доближи 35 точки.



Натурализираният американец Дейвид Кравиш и Венцислав Петков означиха по 11 точки за България. Чавдар Костов осъществя 9 точки, а Иван Алипиев приключи с 8 точки и 11 битки. Отново отвън групата остана Павлин Иванов. За Чехия не пътуваха двама от водещите състезатели - Александър Везенков и гардът Дий Бост.

Карло Маткович беше най-полезен за Хърватия с 16 точки и 6 битки. Тори Перкович се включи с 15 точки и 3 битки. Дарио Шарич се регистрира с 10 точки, 4 битки и 2 асистенции за 12 минути на терена.

Подобно на България, отборът на Хърватия не съумя да се класира за втория стадий на квалификациите за Световния шампионат следващата година и в края на август ще играе в предварителната фаза на пресявките на Евробаскет 2025. Националният тим на Хърватия попадна в група Е дружно с Полша, Швейцария и Австрия.

На Европейското състезание хърватите са в група С в компанията на тимовете на Гърция, Италия, Естония, Украйна и Англия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР