Националният селекционер по футбол Петър Хубчев обеща здрава работа, а

...
Националният селекционер по футбол Петър Хубчев обеща здрава работа, а
Коментари Харесай

Силният съперник ще ни сплоти повече, каза Петър Хубчев преди мача с Франция

Националният селекционер по футбол Петър Хубчев даде обещание здрава работа, а не лозунги преди семейството на Франция в международните квалификации. Българският тим приема лидера в групата в събота, като досега има четири победи от четири мача на Националния стадион " Васил Левски ".

" Напълно наясно съм против кого се изправяме и какъв брой сериозен тим идва в София. Знам обаче, че хората ще ни поддържат, в случай че играем добър футбол. Откакто съм в тима, мисля, че имаме някакъв прогрес, само че пропуснахме отличен късмет - в случай че бяхме били Беларус през юни, щяхме да играем пред цялостни трибуни против Швеция, само че виновността си е единствено наша. Добрата игра цялостни трибуните, а не лозунгите, по тази причина няма да чуете от мен гръмки обещания преди мача ", сподели Хубчев.

Селекционерът добави, че не се заблуждава какъв брой мощен е тимът на Франция, само че има вяра в това, че България може да се опълчи.

" Смятам, че тъкмо тази мощ на съперника ще ни сплоти още повече. Видяхте, че против Швеция играхме като един и имахме триумф. Тогава показах моето удовлетворение от духа, който демонстрираха момчетата. Моята работа в дните до мача е да ги убедя точно в нашите способи и те имат вяра, че са верните ", добави Хубчев.

Футболните национали бяха определени за тим на месеца, като събраха най-вече гласове за август. Това се дължи на триумфа с 3:2 над Швеция, а съгласно Хубчев премията е за всички извикани.

 Вратарят Пламен Илиев е състезател №1 на месец август след мощните си изяви с Швеция.
© LAP.bg

Вратарят Пламен Илиев е състезател №1 на месец август след мощните си изяви с Швеция.

Вратарят Пламен Илиев, който избави дузпа против шведите и беше с огромен принос за триумфа в края на август, получи наградата за състезател на месеца.

" Това е премия за моите сътрудници, освен за мен. Нашият тим е непретенциозен, разчита на предпочитание, на колектив, не на огромни звезди и мисля, че това ни отличава. Знаем, че се изправяме против може би най-хубавия тим в Европа сега, само че Франция не е непобедима. Нека обаче да не обещаваме нищо, просто ще се раздадем ", сподели вратарят на румънския " Астра ".

Капитанът на България Ивелин Попов, който е осъден за дуела с Франция поради насъбрани жълти картони, показа упованията си пред Българска национална телевизия. Нападателят на " Спартак " (Москва) ще бъде на линия за втория дуел с Люксембург на 10 октомври.

" Надявам се доста почитатели да дойдат и да поддържат тима. Мога да им кажа, че когато те са зад нас, като че ли ни поникват криле. Знаете, че от четири мача в София имаме четири победи, а те значително се дължат и на публиката. Очаквам сърцата игра с Франция и нека да се поздравим с победа, имаме сили ", сподели Попов.

Той получи лека травма преди седмица в мач на " Спартак " с " Ливърпул " от Шампионската лига, само че по-късно записа 90 минути за клубния си отбор в съветската Премиер лига. " Готов съм изцяло, имах лек мускулен конвулсия, само че това отшумя бързо. Чакам мача с Люксембург. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР