Националният селекционер на Италия Роберто Манчини беше сред специалните гости

...
Националният селекционер на Италия Роберто Манчини беше сред специалните гости
Коментари Харесай

Манчини: Бяхме убедени, че можем да постигнем нещо специално на Европейското

Националният селекционер на Италия Роберто Манчини беше измежду специфичните посетители на Фестивала на спорта, проведен от „ Gazzetta dello Sport “.

Той разяснява изгубения полуфинал на Лигата на нациите от Испания с 1:2, както и разнообразни тематики, свързани с триумфа на „ адзурите “ на Европейското състезание по-рано това лято.

„ Не мисля, че неговото държание беше неверно. Винаги сме отчитали това, че Испания играе добре механически към този момент над 20 години. Те са привикнали с това повече от нас. Знаехме, че те ще имат по-голямо притежаване на топката, само че първата част можеше да завърши при 1:1. Ясно е, че аленият картон се отрази на второто полувреме. Мачът щеше да е друг при 11 на 11. Испания можеше да ни вкара гол и през втората част, само че не им дадохме доста шансове. Вместо това отбелязахме попадение, надявайки се да вкараме още едно. Това обаче мъчно щеше да стане. Този мач би трябвало да ни даде мощ и увереността, че сме огромен тим “, съобщи Манчини.

„ Не помня какви бяха думите ми към играчите преди първия ни мач на Евро 2020. Но бяхме уверени, че можем да реализираме нещо особено. Мисълта ни беше за успех. Въпреки много дългия месец и множеството проблеми, пред които се изправихме, знаехме, че разполагаме със мощен колектив. Отлагането на Европейското състезание беше значимо, тъй като много от по-младите играчи съумяха да играят повече за своите тимове. Тази година ни даде повече благоприятни условия и футболистите можеха да играят повече. Мануел Локатели е образец за това. Мислех, че ще го повикам единствено за Мондиал 2022 “, продължи селекционерът.

„ Дали съм си мислел да дам минути и на третия вратар Алекс Мерет? Да, обмислях това. Може би на финала, в случай че водехме с 3:0, щях да го пусна за последните три минути. Срещу Уелс към този момент бях употребявал всичките си смени. Ще му се отплатим в друга обстановка. Той е печален, несъмнено. Но беше значимо да дам опция на всички да се изявят на Европейското състезание. Защо Доменико Берарди започва вместо Федерико Киеза против Австрия? Киеза просто имаше проблеми със своята кондиция, а Берарди беше малко по-добре при започване на шампионата. Решихме да стартираме по този начин, само че знаехме, че Киеза ще бъде с основна роля. Момчетата, които се появиха като смени, трансформираха хода на мача “, сподели той.

„ Дузпите против Испания? Всичките ми играчи бяха доста смели. Бяхме достигнали до полуфинала и ни трябваше последно изпитание, с цел да отидем на край. Не е елементарно да изпълниш дузпа след 120 минути в шестия мач на Европейското състезание. Знаехме кои ще бъдат дузпаджиите, а когато настъпи моментът, ние запазихме успокоение. Тези, които се пробват, могат да позволен неточности. Ние обаче имахме най-хубавия вратар в света сега. Марио Балотели? Прекарал съм доста години с него. Марио е на 31 години и вратите на националния тим са отворени, никой не е не запомнил за това. Ако има такава опция, ние преценяме всички положителни обстановки за тима “, разяснява още Манчини.

Mancini: "Balotelli in Nazionale? Dipende da lui ". Gravina: "Contrario al Mondiale ogni due anni "
— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР