Националният селекционер на България Иван Петков остана доволен от победата

...
Националният селекционер на България Иван Петков остана доволен от победата
Коментари Харесай

Иван Петков: Искам да поздравя целия отбор

Националният селекционер на България Иван Петков остана удовлетворен от успеха над Гърция на старта на европейското състезание по волейбол в Пловдив.

„ Доволни сме. В един шампионат е значимо да печелиш против всеки противник, а ние успяхме да вземе чиста победа на старта. Не мога да кажа, че не сме очаквали да победим. Проучихме детайлно Гърция и се подготвихме по-най-добрия метод за този мач, който бе и откриващ в такова значимо състезание. Въпреки прочувствения миг успяхме да вземем най-хубавото и изиграхме един порядъчен дуел. Искам до поздравя целия тим ", стартира наставникът.

" Пренапрежение в отбора нямаше. Нашите състезателки са изиграли много срещи на високо равнище и не им е за първи път. Имаме своите принадлежности да направляваме тези усеща и страсти. Играхме толкоз, доколкото да победим, нито повече нито по-малко. Състезателките осъзнават значимостта на всеки един миг и знаят по кое време да натиснат и по кое време могат да си разрешат по-лежерен метод.

Да играем тук в Пловдив на Европейско е една сбъдната фантазия за мен. В родния ми град да бъда треньор на националния отбор и хората да пеят химна, България да побеждава и в първия ден да има огромна еуфория, това единствено съм си го мечтал. Благодаря на Господ, че ми даде тази опция! ", добави Петков.

Централната блокировачка на България Нася Димитрова също разяснява след мача.

" Тази победа ни дава убеденост за идващите мачове. Надявахме се да стартираме с триумф, само че знаем, че идващите мачове няма да бъдат лесни и сме съсредоточени за събота и неделя и за идната седмица. Видя се, че като за първа среща имаше много напрежение и в много обстановки не взимахме най-правилните решения. Но се веселя, че стигнахме до крайния триумф и се надявам за идващите мачове да сме доста по-концентрирани ", съобщи Димитрова.

Либерото Жана Тодорова не скри страстите си от това да играе в родния си град.

„ Както съм казвала и преди – взехме си поука от предишното европейско състезание, където в първия мач играхме против Франция. На хартия бяхме доста по-добри, само че загубихме с 2:3. Затова се веселя, че в този първи мач успяхме да победим и то изрично. Имаше несъмнено известно напрежение – стартов дуел пред родна аудитория, само че го преодоляхме бързо. Надявам се с времето да има последователност и с нашите победи да има от ден на ден хора в залата.

Винаги е вълнуващо да имаш такава страхотна поддръжка. За мен е още по-емоционално, тъй като съм в родния си град Пловдив. Надявам да се забавляват хората, когато ни гледат, а ние да ги радваме с триумфи “, сподели Тодорова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР