Националният съюз на професионалните футболисти във Франция нападна Пари Сен

...
Националният съюз на професионалните футболисти във Франция нападна Пари Сен
Коментари Харесай

Сериозни критики във Франция по адрес на ПСЖ заради Мбапе

Националният съюз на професионалните футболисти във Франция атакува Пари Сен Жермен, откакто първенците изключиха Килиан Мбапе от състава си за предсезенното турне в Азия поради разминавания сред клуба и футболиста за нов контракт.

24-годишният капитан на националният тим на Франция е комплициран на пазара за продажба от ПСЖ съгласно медиите, откакто връзките му с клуба се утежниха доста в последно време. Мбапе съобщи, че няма да възобнови договора си с клуба, който изтича в края на идващия сезон, което значи, че той ще си тръгне като свободен сътрудник през юни 2024-а година. Но президентът на ПСЖ - Насер Ал-Хелаифи, разгласи, че клубът няма да пусне Мбапе, който е голмайстор в Лига 1 в последните пет сезона, без пари.

„ Всички футболисти би трябвало да имат идентични работни условия “, обявиха от футболния профсъюз.

„ Нужно е да се напомни на мениджърите, че поставяйки напрегнат футболистите, като се утежняват работните им условия, да вземем за пример, да се принуждават да напущат или да извършват желанията на работодателя, съставлява работен тормоз, който френският закон изрично осъжда “, се споделя в позицията на съюза.

„ Съюзът си резервира правото да заведе гражданско или наказателно дело против всеки клуб, който има сходно държание “, прибавят от синдиката.

The France Players' Union have released a statement in response to PSG's treatment of Kylian Mbappe, stating that the UNFP reserves the right to take 'civil and criminal action against any club that behaves this way'
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР